Simunić napustio Singapur: "Imam dosta ponuda, možda se vratim u Imotski"

Simunić napustio Singapur: "Imam dosta ponuda, možda se vratim u Imotski"

Tekst: Totalsport
Foto: Glas Dalmacije

HRVATSKI trener brunejskog kluba Duli Pengiran Muda Mahkoti (DPMM FC), Vjeran Simunić oprostio se od igrača i navijača i zaputio prema domovini.

Simunić je na čelu kluba, koji se natjecao u singapurskom prvenstvu, bio od 2007. godine, a najveće mu je zadovoljstvo bilo gledati kako se njegovi mladi igrači razvijaju.

Tvrdi to sam čak i unatoč osvajanju ovogodišnjeg izdanja tamošnjeg Liga kupa.

“Odlučio je Simunić prije vremena raskinuti ugovor s klubom kako bi se pridružio obitelji u domovini, gdje će 28. listopada prisustvovati vjenčanju sina”, piše news.brunei.fm.

"Vrhunac moje karijere na Brunejima su lokalni igrači. Od kada sam došao njihov se mentalitet promijenio nabolje. Navijači su ponosni na njih, a pred njima ima još mjesta za napredak. Sairol Shari sada zna igrati i obranu, Rosmin Kamis se od veznjaka pretvorio u sjajnog posljednjeg čovjeka obrane. Tri puta smo pobijedili Singapore Armed Forces (vjerojatni prvaci, op.a.), tri puta i Geylang United, dva puta smo bili bolji od Super Redsa i Albirexa, sjajni smo bili protiv ponajboljih momčadi jake lige. Uvjeren sam da ćemo, nastavimo li igrati singapursku S-Ligu donijeti još koji trofej na Bruneje", kazao je Simunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit ima li ponuda za nastavak trenerske karijere Simunić je odgovorio:

"Mnogo njih, a neke su iz singapurske lige. U ovom trenutku ih ne želim prihvatiti jer volim ovaj klub. Odmorit ću se neko vrijeme kod kuće i čekati kako će se rasplesti situacija ovdje za sljedeću sezonu. Možda se i vratim u Imotski, moj bivši klub koji se trenutačno natječe u drugoj hrvatskoj ligi (trenutačno vodeća momčad, op.a.). Ponudili su mi posao."

"Kako bilo, želio bih se zahvaliti svim igračima, trenerskom osoblju i upravi kluba. Navijači su također uvijek bila uz nas, a da nije bilo takve podrške ne bismo imali dobru sezonu. Volio bih se i dogodine vratiti ovdje."

Mogući uvjet za Simunićev povratak bio bi da se njegov dosadašnji klub nastavi natjecati u singapurskom prvenstvu iz kojeg su isključeni zbog intervencije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) spram Brunejskog nogometnog saveza kojem vrh svjetskog nogometa spočitava nepravilnosti u radu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara