regija

Siniša Mihajlović: U Hrvatskoj je kilogram banana koštao kao mjesečna plaća moje mame

Siniša Mihajlović: U Hrvatskoj je kilogram banana koštao kao mjesečna plaća moje mame
Foto: Epa

SINIŠA MIHAJLOVIĆ (51), legendarni nogometaš Crvene zvezde i srpske reprezentacije te bivši izbornik Srbije, u razgovoru s popularnim srpskim TV voditeljem Ivanom Ivanovićem pričao je o neuspjehu dok je vodio Srbiju te je dao nekoliko zanimljivih izjava dok se prisjećao djetinjstva koje je proveo u rodnom Vukovaru.

Podsjetimo, Mihajlović je rođen u Vukovaru, majka mu je Hrvatica, a otac Srbin, no legenda Serie A nikad nije krila kojoj strani više naginje. Mihajlović je svojevremeno pričao o prijateljstvu s notornim ratnim zločincem Arkanom, govorio je kako ga je vlastiti ujak želio ubiti i da su mu Hrvati u Vukovaru uništili kuću te pucali u njegovu sliku na zidu.

''Mi smo najgori za sebe kao narod. Više sam cijenjen u Italiji i inozemstvu nego u Srbiji… Ja sam bio izbornik reprezentacije, što je u državama koje vole nogomet najvažnija pozicija nakon predsjednika. Kada te vide jednom u tri mjeseca, svi te hvale, a kada te gledaju svaki dan, onda kažu 'ma, on je kondom'. Kod nas ima veliki broj ljudi koji ne žele dobro. Kao da im je drago da stvari ne idu kako treba'', rekao je Mihajlović o neuspjehu Srbije u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014., kad je Srbija bila u skupini s Hrvatskom, koju je tada vodio Igor Štimac.

''Može se dogoditi da ti se za važne utakmice unutar sedam dana dva-tri glavna igrača ozlijede. Ili veliki broj njih ne bude u formi ili ne igraju za svoje klubove. Zadnja utakmica kada smo igrali s Hrvatima u Beogradu, tjedan dana nakon tog susreta, od 17 igrača njih 14 je igralo u europskim natjecanjima. U odnosu na godinu ranije kada su ih igrala samo trojica'', objasnio je Mihajlović.

Aktualni trener Bologne prisjetio se i života u Hrvatskoj

''U Hrvatskoj, gdje sam rođen, tada je kilogram banana koštao kao mjesečna plaća moje majke. Ona bi nam kupila jednu bananu pa bismo je brat i ja podijelili. Rekao sam joj da kada postanem bogat da ću kupiti kamion banana, ali nisam to još učinio'', zaključio je Mihajlović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara