Skandal na Wembleyju: Navijačima Hrvatske na ulazu skidali nacionalna obilježja

Skandal na Wembleyju: Navijačima Hrvatske na ulazu skidali nacionalna obilježja
Foto: Čitatelj Indexa

HRVATSKI navijači s Wembleyja javljaju nam se ogorčeni time što su im prilikom ulaza na tribine engleskog nacionalnog stadiona zaštitari skidali dresove i oduzimali šalove te nisu dopuštali ulaz na utakmicu Engleska - Hrvatska (2:1) u Ligi nacija ako ne skinu hrvatska obilježja.

Napominjemo kako nije riječ ni o kakvom provokativnom ili zabranjenom znakovlju, nego običnim dresovima i šalovima prepoznatljivog kockastog uzorka. Ali bez obzira i na to što su spomenuti navijači imali skupo plaćene ulaznice za tribine, na njih nisu mogli ući osim ako na ulazu na stadion ne ostave sve što ima hrvatska obilježja. 

Te stvari morali su ostaviti u vrećicama i potpisati da to rade na vlastiti rizik, odnosno da im nitko ne odgovara ako tih stvari po izlasku sa stadiona tamo ne bude. 

Ovakva represija opravdana je time što su brojni Hrvati imali ulaznice za tribinu na kojoj nisu samo hrvatski navijači, pa da svojim isticanjem tamo ne bi djelovali izazivački na neke domaće navijače (!)

"S obzirom na to da su mnogi od nas ulaznice za Wembley platili i preko 70 funti, smatram da je ovo sramota za nacionalni stadion zemlje koju nazivaju kolijevkom nogometa", napisao nam je jedan od čitatelja ogorčenih ovakvim postupkom engleskih domaćina prema hrvatskim gostima. 

Hrvatska izgubila protiv Engleske Himna na Wembleyju

Atmosfera nakon utakmice: Wembley uoči utakmice

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara