Skijanje: "Zlatni medvjed" uvertira za Svjetski kup

NA ZAGREBAČKOM Sljemenu će se od 30. siječnja do 1. veljače održati FIS natjecanje "Zlatni medvjed" koje će u slalomu za skijaše, te veleslalomu i slalomu za skijašice okupiti oko 200 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Češke, Italije i Hrvatske.

Vrlo jaku konkurenciju organizatori iz Zagrebačkog skijaškog saveza očekuju kod skijašica, pa će na sljemenskom Crvenom spustu nastupiti Nika Fleiss i Ana Jelušić iz A reprezentacije Hrvatske, Mateja Ferk iz B reprezentacije, kao i čitava reprezentacija Zagreba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIS natjecanje za "Zlatni medvjed" prava je uvertira za slalomsku utrku Svjetskog kupa skijašica koja će za godinu dana održati na Sljemenu, kazao je zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, obećavši kako će u narednih godinu dana sve učiniti da se konačno riješi problem umjetnog zasnježivanja staze. Bez drugoga jezera iz kojeg će se crpiti voda za umjetni snijeg Zagreb ne može dobiti utrku Svjetskog kupa, kazao je Bandić, naglasivši da se i uz nepovoljne klimatske uvjete, kao što su ove zime, na Sljemenu moraju napraviti uvjeti za nesmetano održavanje vrhunskih skijaških natjecanja.

Ako Maribor može u sličnim uvjetima imati ugledno natjecanje za "Zlatnu lisicu", nema prepreka da i Zagreb ima "Zlatnu kunu", naglasio je Bandić, obećavši da će mnogi od 120.000 aktivnih i rekreativnih skijaša, koliko se procjenjuje da ih ima u Zagrebu, moći i za vrijeme "Zlatnog medvjeda", kao i utrke Svjetskog kupa nagodinu, koristiti sve ostale sljemenske staze, osim Crvenog spusta. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara