Skoblar: Marković je funkcioner kojeg je postavio Franjo Tuđman

Skoblar: Marković je funkcioner kojeg je postavio Franjo Tuđman

Tekst: M.M.
Foto: Index

JOSIP SKOBLAR jedan je od kandidata za nasljednika Vlatka Markovića, predsjednika hrvatskog nogometno Saveza. Na početku intervjua Skoblar je rekao što misli o aktualnom El presidenteu.

"Marković je funkcioner kojega je praktično postavio još Franjo Tuđman u prošlom tisućljeću, dakle vlast kojoj je Marković trebao kao takav, prije svega za političke, a ne nogometne svrhe. Međutim, nema šanse da bih ja kritizirao Markovićevu misiju jer je ostvario i ono što je trebalo politici i ono što je trebalo nogometu, u smislu reprezentacije, i na osnovi nje u smislu materijalne egzistencije HNS-a. No, mora se reći da je nejasno zašto je pod njim Savez odigrao maćehinsku ulogu prema domaćoj ligi koja je temeljna supstanca, od nje se živi, rekao je Skoblar za JL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoblar još ne zna hoće li se kandidirati, iako je svjestan da je među najboljim kandidatima...

"Svjestan sam da sam izvan konkurencije jer sam prošao baš sve što treba, ali, nažalost, točno je i to da se naposljetku možda neću niti kandidirati. Hoću nešto napraviti, a pitanje je jesam li podoban. Nisam to bio ni 2000. kad je otišao Ćiro, a ja se osjećao bez konkurencije za izborničko mjesto. Rekao sam Vlatku Markoviću da dođe po mene u Marseille i dovede me u Zagreb kao novog izbornika. No, on je, moram priznati, bio pošten te priznao da to ne može učiniti. Ja se onda nisam niti kandidirao. Jer, ne možeš mene staviti u vreću s onima koji su možda i podobni, a pojma nemaju, ali bi se gurnuli po svaku cijenu. Mene zanima projekt u korist nogometa, i to hrvatskog, ne dolazim ja za plaću ili radi odskočne daske jer sam se već naskakao po svijetu", ističe sportski direktor Olympic Marseillea.

Skoblar ima i ideju što napraviti od HNL-a: "Htio bih jednu našu malu hrvatsku Ligu prvaka, novi sustav. Imam ideju. Hrvatska liga je, krenimo od temelja, bez infrastrukture. Nema stadione. Naše ‘nogometne daske’ izgledaju bijedno i tu bi propali puno bolji glumci. Odakle nam pravo očekivati publiku na tribinama koje nisu ni počišćene, pa nemaš gdje sjesti, na stadionima koji kao da su napušteni ili se još grade, bez duše i topline životne svakodnevice, nigdje da zamiriše kobasica, kamo odvesti obitelj, ženu, curu, klapu, prijatelja, gosta... Može li se išta kupiti, razgledati dućane, svratiti radi zabave ili za razonodu i u one dane kad nema utakmice? Sve bih dao da se Hajduk vrati tamo kod Plinare."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara