Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.

Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.
DANAS su u Zagrebu dr.sc. Vladimir Strugar, ministar prosvjete i športa, i Vinko Dumičić, član uprave Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d., potpisali Ugovor o suradnji između Ministarstva prosvjeta i športa i Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d. i predstavili zajednički projekt "Državnog prvenstva školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske – Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.".

Potpisujući Ugovor o suradnji, dr.sc. Vladimir Strugar je naglasio: "Državno će prvenstvo školskih športskih klubova pridonijeti izgradnji vrhunskih športaša u Hrvatskoj i popularizaciji športa među mladima, a mladima kroz ovaj projekt želimo ukazati na mogućnosti školskih športskih aktivnosti."

Član uprave Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d., Vinko Dumičić je izjavio: "Ponosan sam što možemo podržati ovaj iznimno vrijedan projekt koji Hrvatsku svrstava među prve četiri zemlje na svijetu koje su aktivirale Olimpijski program za mlade. Coca-Cola je oduvijek poticala tjelesne aktivnosti među mladima kao zdrav način života, što se reflektira kroz dugogodišnju podršku olimpijskim igrama i drugim športskim svjetskim manifestacijama."

"Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003." projekt je kojim se populariziraju športske aktivnosti u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a mladi se potiču na zdrav život.

Obogaćivanjem ponude športskih aktivnosti u školama stvaraju se dodatne vrijednosti za provođenje slobodnog vremena mladih i izgrađuju se navike aktivnog i zdravog života.

Upravo ti ciljevi povezali su dva partnera na ovom projektu – Ministarstvo prosvjete i športa kao nositelja projekta i kompaniju Coca-Cola koja kroz svoj nedavno pokrenuti globalni Olimpijski program za mlade promiče olimpijske vrijednosti kod mladih.

Tijekom Školskih športskih Coca-Cola igara olimpijskog duha od 5. do 7. svibnja natjecat će se srednjoškolski športski klubovi u šest disciplina za mladiće (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, atletika, kros) i pet disciplina za djevojke (košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, atletika, kros).

U završnim se natjecanjima srednjoškolaca očekuje sudjelovanje 700 mladića i djevojaka iz srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sklopu Školskih športskih Coca-Cola igara olimpijskog duha osnovnih škola koje će se održavati od 12. do 14. svibnja u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, dječaci će se natjecati u ukupno 11 športova (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje i šah), a djevojčice u 10 športova (košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje i šah).

Više od 1100 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske sudjelovat će u završnim natjecanjima i boriti se za vrijedne nagrade koje dodjeljuje Ministarstvo prosvjete i športa i Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d.

Športske školske aktivnosti dio su programa Ministarstva prosvjete i športa koje se tim projektom žele još više afirmirati u javnosti kako bi se što veći broj mladih u Hrvatskoj uključio u školske športske klubove.

Coca-Cola Beverages Hrvatska u sklopu globalnog Olimpijskog programa za mlade, među prvima pridružuje hrvatske osnovnoškolce i srednjoškolce vršnjacima u Velikoj Britaniji i Francuskoj gdje se taj program aktivno provodi.

Cilj je Olimpijskog programa za mlade Coca-Cola kompanije poticanje mladih na aktivan i zdrav život.

Svečano otvaranje Državnog prvenstva za srednjoškolce održat će se u Rovinju, 5. svibnja, dok je otvaranje prvenstva za osnovnoškolce rezervirano za 12. svibnja.

Sva natjecanja za srednjoškolce završavaju 7. svibnja u Svetvinčentu gdje će biti i svečana dodjela nagrada, a za osnovnoškolce je završna ceremonija predviđena za 14. svibnja.

Za sve dodatne informacije o "Državnom prvenstvu školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske – Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003." možete kontaktirati: danijela.grizelj@mips.hr i sbaricevic@eur.ko.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara