Mamić kleknuo pred Hanžekovića, skupština Dinama trajala rekordno kratko

Mamić kleknuo pred Hanžekovića, skupština Dinama trajala rekordno kratko

Foto: Index

ODRŽANA je godišnja skupština Dinama kojom je predsjedavao Mirko Barišić, službeno prvi čovjek kluba, uz pobočnike direktora Tomislava Svetinu i Marijana Hanžekovića, vlasnika medijske kuće Hanza media i jednog od najimućnijih hrvatskih odvjetnika, zaduženog za privatizaciju kluba iz Maksimirske. Hanžeković već dugi niz godina daje legitimitet Dinamu Zdravka Mamića, koji je kao član Skupštine sjedio u pretposljednjem redu. Nakon sjednice vodio je žustru raspravu s Hanžekovićem. 
 
Skupština je trajala 34 minute, no Barišić i maksimirska klika ni riječju se nisu osvrnuli na proces privatizacije, silne afere koje se vezuju uz transfere Dinamovih igrača, optužnice za izvlačenje novca iz kluba te zaduživanja kod sumnjivih financijskih institucija. Rečeno je tek da su krediti vraćeni te da će Dinamo opet biti prvak. 
 
Direktor Svetina podsjetio je na rezultate hrvatskog prvaka u 2016. godini. 
 
"Osvojili smo duplu krunu u seniorskoj konkurenciji, od mogućih šest naslova pet smo uzeli u mladim kategorijama. Dali smo veliki broj reprezentativaca koji su otišli na Euro. Ušli smo u grupnu fazu Lige prvaka. To je bio cilj. Bili ste svjedoci da ove godine rezultati nisu bilo kao lani, kada smo se do zadnjeg kola borili za proljeće. Sljedeće godine bit će bitno bolje. Afirmirali smo veliki broj mladih igrača."
 
Dinamo je jesenski dio sezone završio na drugom mjestu i bez europskog proljeća...
 
"Neka probaju drugi iz Hrvatske doći do Lige prvaka. Za to moraju biti prvi u Hrvatskoj, a vidim da to ne mogu. Nama će Rijeka na proljeće čestitati kao što mi njima čestitamo sada", rekao je Svetina.
 
"Andrijašević je pogreška, ali bit ćemo prvaci"
 
Franko Andrijašević, kojeg se Dinamo olako riješio, najbolji je igrač lige.
 
"Iz ove perspektive, kada je proglašen najboljim igračem Rijeke, Franko Andrijašević je pogreška naše struke. No nemojte se bojati, i s Andrijaševićem u Rijeci Dinamo će biti prvak", odgovorio je Svetina na pitanje jednog skupštinara kojeg je zanimalo zašto je Franko iz Dinama otišao u redove najvećih rivala.
 
"Uzeli smo kredit jer smo morali"
 
Planirani prihod za 2017. je 227.900.000 kuna (oko 30 milijuna eura).
 
"Ovaj prihod je već ostvaren, temeljem situacija koje su se dogodile u prethodnim periodima.
Najviše novca dobit ćemo iz fonda europskih natjecanja. Vratili smo 18,5 milijuna eura kredita. Pitate se od kuda kredit. Ne postoji trgovačko društvo u Hrvatskoj koje posluje bez kredita.
Uzeli smo kredit jer smo morali funkcionirati. Novac od prodaje igrača dobijemo u ratama. Od rate do rate treba biti konkurentan i osvajati prvenstva. Treba doći do situacije da ne moramo prodavati igrače na prvu ponudu. Imamo novac i imamo plan. Želimo dovesti pojačanja. Imamo u kadru nove Kovačiće i Brozoviće, a dovest ćemo i nove Soudanije", rekao je Svetina i poručio:
 
"Državi smo platili 20 milijuna kuna PDV-a. Dobri poslovni potezi omogućili su nam da vratimo kredit. Već u ožujku na Skupštini bit ćemo i u boljoj situaciji na HNL ljestvici."
 
Skupština, koja obično traje po dva sata, ovaj put završeno je za samo 34 minute.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara