Sky Sport Italia: Srna potpisuje za Cagliari

Sky Sport Italia: Srna potpisuje za Cagliari
Foto: EPA

DARIJO SRNA (36) pristao je na Cagliarijevu ponudu, javljaju talijanski mediji.

Sky Sport Italia tvrdi kako je Darijo Srna posjetio Sardiniju i upoznao Cagliarijevu prošlost te kratkoročne i dugoročne klupske planove. Medicinski pregledi na rasporedu su predstojećeg tjedna. Datum službene promocije nije definiran, no potpisivanje najavljivanog jednogodišnjeg ugovora predstavlja tek puku formalnost. 

Darijo Srna, prema vokaciji desni bek, ugovorno je još vezan za Šahtar. Ugovorna obveza bivšeg hrvatskog kapetana s ukrajinskim klubom, u kojem je proveo 15 godina, istječe 30. lipnja. Cagliariju, jednostrukom talijanskom prvaku koji je posljednjih godina u Seriji A taborio u donjem dijelu poretka, pristupit će bez transferne odštete.

Nedavno se povezivao s PAOK-om. Grčki su mediji pisali kako je trebao potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan 500 tisuća eura. Međutim, najavljeni transfer nije se realizirao.

Darijo Srna i dalje je pod suspenzijom zbog korištenja dopinga. Nakon utakmice Šahtara i Napolija 22. ožujka 2017. godine, bio je pozitivan na dehidroepiandrosteron.

Priznao je krivnju, ali naglasio je kako je nedozvoljena supstanca u njegov organizam dospjela slučajno.

Stupanjem kazne na snagu, Ukrajinski protudoping centar suspendirao je Darija Srnu od 22. ožujka 2017. do 22. kolovoza 2018. godine.

Kazna je mogla biti i stroža, ali nadležno tijelo ocijenilo je kako Darijo Srna nedozvoljenu supstancu nije svjesno konzumirao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara