PREMIERSHIP

Slaven Bilić o Payetu: Rekao sam mu da ide u United ili Juventus, a ne Marseille

Slaven Bilić o Payetu: Rekao sam mu da ide u United ili Juventus, a ne Marseille
Screenshot: BT Sports

SLAVEN BILIĆ gostovao je u emisiji BT Sportsa uoči i poslije utakmice Manchester Uniteda i West Ham Uniteda u subotu. Domaćin je na Old Traffordu stigao do teške pobjede.

Dvostruki strijelac s bijele točke bio je Paul Pogba, a Čekićari su bili nadomak velikog preokreta, ali su ih na tom putu zaustavili vratnica i čudesni David De Gea.

Bivši hrvatski izbornik zajedno s legendama engleskog nogometa Paulom Scholesom i Steveom McManamanom komentirao je utakmicu, ali se dotaknuo i vremena kada je bio menadžer West Hama.

"Payet nikad nije radio probleme, uvijek se šalio u svlačionici"

Posebno je oduševio detaljnom razradom nesporazuma koji je imao s Dimitrijem Payetom u drugoj sezoni na klupi londonskog kluba. Bilić je otkrio zašto je Payet bio nezadovoljan, kako su on i klupska uprava pokušali spasiti situaciju i što mu je hrvatski strateg savjetovao.

Voditelj emisije pitao je Bilića koliko je Payetovo ponašanje bilo presudno u posrtaju kluba te sezone kada je otišao.

"Imao je sjajnu prvu sezonu, a onda je u sljedećoj sve krenulo nizbrdo. Nikad nije radio probleme. Bio je miran i tih momak u svlačionici. U prvoj sezoni uvijek je bio šaljivdžija u svlačionici, zafrkavao se sa suigračima i sve to. To je situacija u kojoj nikoga ne možete osuditi", objasnio je Bilić pa nastavio:

"Ja sam donio svoju odluku. Pitao sam predsjednika kluba mogu li to učiniti. Morao sam podvući crtu i reći dosta. Pokušao sam to objasniti predsjedniku. Payet je postao veći od kluba. Odigrao je sjajnu prvu sezonu za nas, pa imao još bolji Euro 2016. Mogao sam ga razumjeti. U reprezentaciji Francuske dijelio je svlačionicu s Pogbom, Griezmannom i sličnima. Oni su sigurno razgovarali o tome protiv koga igraju idućeg tjedna u Ligi prvaka, a Payet je na to morao odgovoriti: 'Ja sam u West Hamu.'"

Bilić je ponudio predsjedniku kluba dvije opcije za rješenje problema, ali nisu ga poslušali

Hrvatski menadžer ponudio je čelnom čovjeku West Hama dva načina za rješenje problema Payet.

"Rekao sam mu. Imate dvije opcije. Prva je da mu svake godine damo veći ugovor. Svake godine povišicu i tako ga zadržimo sretnim. Drugo, prodajmo ga dok možemo. Mi smo radili sasvim nešto treće. Klub mu je govorio da mora poštivati ugovor kojeg ima te igrati u skladu s onim što se prema tom ugovor od njega očekuje", dodao je Bilić.

Hrvatski menadžer na kraju svega Payeta pamti samo po sjajnom nogometu

Bilić je na koncu istaknuo da na spomen francuskog nogometaša ne misli o problemu koji je drmao svlačionicu West Hama mjesecima, već isključivo o Payetovim partijama u tih godinu i pol dana.

Zanimljiv je bio i savjet koji je Bilić dao Payetu prije odlaska iz kluba.

"Rekao sam mu samo jednu stvar: 'Odi u Manchester United ili Juventus, nemoj ići u Marseille.' Ali, nije me poslušao. Htio je ići kući."

Mnogi otočki mediji su tada špekulirali o tome da Slaven Bilić nije imao pravo glasa po pitanju transfera West Hama te da su sve radili predsjednik i njegovi bliski suradnici, ali je bivši izbornik Hrvatske to opovrgnuo istaknuvši da je njihov odnos bio fantastičan.

"Mogao sam reći 'ne' nekim poslovima. Naravno da nisam mogao svime upravljati, to nije ni bio moj posao, ali moram reći da sam sudjelovao u dosta toga. Naš odnos je bio fantastičan", podvukao je Bilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara