Slavna srpska tenisačica priznala: Imala sam 120 kilograma, htjela sam se ubiti

Slavna srpska tenisačica priznala: Imala sam 120 kilograma, htjela sam se ubiti
Foto: Guliver Image/Getty Images

KAD se kao klinka pojavila na Touru, Jelena Dokić obećavala je puno. Rođena je 1983. u Osijeku, no početkom rata s obitelji je otišla u Sombor, a 1994. cijela obitelj seli se u Australiju.

1999. kao djevojčica od 16 godina šokirala je teniski svijet kad je na Wimbledonu s 6:2, 6:0 razbila slavnu Martinu Hingis, a već sljedeće godine igrala je polufinale najvećeg turnira na svijetu. Svi stručnjaci su bili složni tvrdeći da će Jelena biti najbolja igračica na svijetu, no to se nije dogodilo. Upravo suprotno. Umjesto da postane jedna od najvećih, a 2002. bila je šesta na svijetu, njen život se pretvorio u noćnu moru zahvaljujući ocu Damiru Dokiću.

Damir Dokić postao je poznat kao čovjek koji je radio skandale i incidente gdje god je Jelena igrala, a sama tenisačica kasnije je priznala da ju je otac mlatio te se nad njom fizički i psihički iživljavao.

Jelena Dokić nedavno je napisala autobiografiju naziva ''Nesalomljiva'', a njena je priča šokirala svjetsku javnost jer je bivša tenisačica otkrila da je bila na korak do samoubojstva.

''Povukla sam se iz tenisa a da nisam imala nikakav plan. Nisam znala u kojem smjeru trebam otići. Nisam bila spremna za to, a onda su počeli problemi s kilogramima. U jednom trenutku sam imala čak 120 kilograma. Kad ste profesionalni sportaš, tada ste u nekoj vrsti mjehura od sapunice, no to je sve iluzija. Sve vam se servira, treninzi, hrana, putovanja, tako da se vratiti u normalan život jako teško'', otkrila je Dokić za Herald Sun.

"Knjiga je oslobodila mnoge emocije koje sam dugo držala u sebi. Danas sam sretna, ali težina mi je i dalje problem. Kad bih to uspjela riješiti, sve bi bilo savršeno.''

Dokić je sebi postavila cilj, da s 99 kilograma, koliko je imala kad se mjerila prvog dana prosinca 2018., za šest mjeseci dođe do 66 kilograma. Također, na predstojećem Australian Openu radit će kao TV komentatorica tako da joj se život polako vraća u normalu.

Sredila se i na privatnom planu. 15 godina u vezi je s Tinom Bikićem, a posljednje dvije godine žive u Melbourneu. Jelena je rekla da joj je on svih ovih godina bio najveća podrška.

''Zajedno smo prošli sve, i dobre i užasne stvari. On je bio ključ mog povratka u život u trenutku kad sam ozbiljno razmišljala da se ubijem. Imamo nekoliko ciljeva, a brak i obitelj su prioritet. Podizanje djece i davanje podrške njima je najvažnija stvar za mene jer želim da to bude sasvim drugačije od onoga što se događalo u mojoj obitelji'', zaključila je Jelena Dokić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara