Slavna srpska tenisačica u teškom stanju primljena u bolnicu

Slavna srpska tenisačica u teškom stanju primljena u bolnicu
Foto: Instragram

BIVŠA srpska tenisačica Jelena Dokić završila je u teškom stanju u bolnici. Njezinom je stanju kumovala preopterećenost poslom i osobito angažman stručne savjetnice tijekom Australian Opena koji se igra od 14. i trajat će do 27. siječnja u Melbourneu.

35-godišnja bivša tenisačica objavila je fotografiju iz bolnice na Instagramu i objasnila je što joj se dogodilo.

''Ovdje sam provela zadnja tri dana, u bolnici. Ne objavljujem često ovakve postove, ali smatram da bih ovo trebala objaviti jer sav onaj glamur koji vidimo na Instagramu nije uvijek odraz stvarnosti i ne daje uvijek pravu sliku stanja. Zato je važno objavljivati i drugu stranu medalje.

Jako puno sam radila posljednjih nekoliko mjeseci i srušila se od teškog oblika gripe, upale pluća i premorenosti. Zato sam nekoliko dana odležala u bolnici, no sada sam bolje'', poručila je Jelena Dokić i svima savjetovala da kad god mogu uzmu vrijeme za sebe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is where I spent my last 3 days,in the hospital. I don’t usually post things like this but I thought I would post this because things that you see on Instagram and all the glamours things that we sometimes post are not always reality and don’t always show the true picture of what is going on so it’s important to show the other side of it as well. I have been working a lot especially in the last few months and unfortunately it caught up with me and I came down with a really bad flu and pneumonia on Monday as well as exhaustion.I had to spend a few days in hospital but I am a lot better now and back at work at the @australianopen . So to everyone out there make sure you take some time for yourself and recharge.Look after yourselves. Thank you to the medical team at the @australianopen ,to everyone at Epworth Hospital Emergency Department and also to everyone at @wwos for looking after me the last few days and making sure I am well and back on my feet as soon as possible. 🙈🤕🤢😷🤒🤮 #hospital #glam #exhaustion #exhausted #sick #recharge #takecare #takecareofyourself #feeling #better #flu #pneumonia #melbourne #australia #looking #glam #lookoftheday #mood #vibes #strong #unbreakable #reality #workinghard #iamback #big #month #fighting

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

Kad se kao klinka pojavila na Touru, Jelena Dokić obećavala je puno. Rođena je 1983. u Osijeku, no početkom rata s obitelji je otišla u Sombor, a 1994. cijela obitelj seli se u Australiju.

1999. kao djevojčica od 16 godina šokirala je teniski svijet kad je na Wimbledonu s 6:2, 6:0 razbila slavnu Martinu Hingis, a već sljedeće godine igrala je polufinale najvećeg turnira na svijetu. Svi stručnjaci su bili složni tvrdeći da će Jelena biti najbolja igračica na svijetu, no to se nije dogodilo. Upravo suprotno. Umjesto da postane jedna od najvećih, a 2002. bila je šesta na svijetu, njen život se pretvorio u noćnu moru zahvaljujući ocu Damiru Dokiću.

Damir Dokić postao je poznat kao čovjek koji je radio skandale i incidente gdje god je Jelena igrala, a sama tenisačica kasnije je priznala da ju je otac mlatio te se nad njom fizički i psihički iživljavao.

Jelena Dokić nedavno je napisala autobiografiju naziva ''Nesalomljiva'', a njena je priča šokirala svjetsku javnost jer je bivša tenisačica otkrila da je bila na korak do samoubojstva.

''Povukla sam se iz tenisa a da nisam imala nikakav plan. Nisam znala u kojem smjeru trebam otići. Nisam bila spremna za to, a onda su počeli problemi s kilogramima. U jednom trenutku sam imala čak 120 kilograma. Kad ste profesionalni sportaš, tada ste u nekoj vrsti mjehura od sapunice, no to je sve iluzija. Sve vam se servira, treninzi, hrana, putovanja, tako da se vratiti u normalan život jako teško'', otkrila je Dokić u nedavnom razgovoru za Herald Sun.

"Knjiga je oslobodila mnoge emocije koje sam dugo držala u sebi. Danas sam sretna, ali težina mi je i dalje problem. Kad bih to uspjela riješiti, sve bi bilo savršeno.''

Dokić je sebi postavila cilj da s 99 kilograma, koliko je imala kad se mjerila prvog dana prosinca 2018., za šest mjeseci dođe do 66 kilograma.

Sredila se i na privatnom planu. 15 godina u vezi je s Tinom Bikićem, a posljednje dvije godine žive u Melbourneu. Jelena je rekla da joj je on svih ovih godina bio najveća podrška.

''Zajedno smo prošli sve, i dobre i užasne stvari. On je bio ključ mog povratka u život u trenutku kad sam ozbiljno razmišljala da se ubijem. Imamo nekoliko ciljeva, a brak i obitelj su prioritet. Podizanje djece i davanje podrške njima je najvažnija stvar za mene jer želim da to bude sasvim drugačije od onoga što se događalo u mojoj obitelji'', zaključila je Jelena Dokić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara