NBA

Slavni košarkaš bio je poput brata ubijenom Floydu: Odvest ću mu kćer do oltara

Slavni košarkaš bio je poput brata ubijenom Floydu: Odvest ću mu kćer do oltara
Foto: Getty Images, Instagram screenshot

GEORGE FLOYD, tamnoputi Amerikanac koji je prošlog tjedna preminuo uslijed policijske brutalnosti, bio je jako dobar prijatelj s nekadašnjom NBA zvijezdom Stephenom Jacksonom, koji je majci Floydova djeteta obećao da će se brinuti za njihovu kćer.

NBA prvak sa San Antonio Spursima 2003. upoznao je Floyda preko zajedničkog prijatelja i odmah su kliknuli, a zbog fizičke sličnosti su se šalili da su blizanci i tako su jedan drugoga i oslovljavali.

Embed from Getty Images

"Svaki put kad bih igrao u Houstonu, prvo sam se njemu javio. Kad si profesionalni sportaš, mnogi žele iskoristiti tvoje prijateljstvo i ljubaznost, ali on je bio jedan od onih koji su me istinski podržavali, bez ikakvih skrivenih motiva", govorio je Captain Jack nakon Floydove smrti.

Jackson je od Floydove smrti jedan od najglasnijih zagovornika promjena u Americi, a inzistira da se ne osudi samo policajac koji je ubio Floyda držeći mu koljeno na vratu nego i trojica koja su bila uz njega. Vrlo je blizak i s Floydovom šestogodišnjom kćeri Giannom te je njenoj majci Roxie Washington obećao da će biti tu za nju kad god bude trebalo.

Na jučerašnjoj press konferenciji, na kojoj su oboje zahtijevali pravdu, Jackson joj je poručio:

"Bit će puno stvari koje će joj nedostajati, ali ja ću biti tu za nju. Odvest ću je do oltara, bit ću tu za nju. Bit ću tu da ti obrišem suze, bit ću tu za tebe i Gigi. Floyd možda više nije tu, ali ja jesam. Tu sam da dobijemo pravdu i dobit ćemo pravdu za mog brata. Ne idemo nikamo, nastavit ćemo se boriti", rekao je Jackson.

Captain Jack je 14 godina igrao u NBA ligi i osvojio naslov sa San Antonio Spursima 2003., ali i sudjelovao u najzloglasnijem NBA događaju u povijesti, tučnjavi s gledateljima u Detroitu na gostovanju njegove Indiane 2004., zbog čega je zaradio 30 utakmica suspenzije. Danas je uz kolegu Matta Barnesa voditelj vrlo popularnog podcasta All the Smoke.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara