Slovenci u šoku: "Mislili smo da smo u osmini finala..."

Tekst: M.Pa.
Foto: AFP

SLOVENSKI igrači nekoliko su minuta živjeli u iluziji da su u osmini finala Svjetskog prvenstva. Nakon što je završila njihova utakmica s Englezima, Slovenci su stisnutih palčeva pozorno pratili sve što se događa u Pretoriji. Sve im je išlo na ruku do sudačke nadoknade, a onda - šok. U 91. minuti susreta Landon Donovan je konačno iskoristio jednu od brojnih prilika SAD-a, matirao Alžirce i Slovence poslao kući. Robertu Korenu bilo je teško gledati...

"Teško je sad reći bilo što pametno. Razočarani smo, ali možemo biti ponosni na četiri boda koja smo osvojili. Danas je bilo jako teško, Engleska je pokazala kvalitetu, no sve je moglo ispasti drugačije. Najviše od svega smo ponosni jer smo pokazali da smo sjajna ekipa i da smo postigli da cijela Slovenija živi za nogomet", prenosi Večer izjavu kapetana Slovenije.

Zlatko Dedić je naglasio da reprezentacija pred sobom ima lijepu budućnost.

"Teško je sad naći prave riječi... Nismo imali sreće, ali smo ponosni na sve što smo napravili. Nogomet se vratio, u budućnosti ćemo ponovno donositi sreću našim navijačima, čak i više nego na ovom prvenstvu", rekao je Dedić.

Napadač Zlatan Ljubijankič je opisao što se događalo u zadnjih nekoliko minuta.

"Mislili smo da je utakmica između SAD-a i Alžira završila 0:0, a kad smo saznali da su Amerikanci dobili, bili smo iznimno razočarani. No, mislim da će nakon nekoliko prospavanih noći nestati gorčina jer smo Sloveniju prezentirali u lijepom izdanju", rekao je Ljubijankič.

Mladi Tim Matavž je također mislio da su Slovenci u osmini finala.

"Čuli smo da je na drugoj utakmici rezultat 0:0 i bili smo gotovo sigurni da ćemo proći. Kao da se sve urotilo protiv nas... U drugom poluvremenu smo imali dvije ili tri lijepe prigode, no nismo uspjeli zabiti", rekao je Matavž.

Fabio Capello kroz ušicu igle uveo je Englesku u drugi krug. No, tek sad počinje pravi ispit, na redu je Njemačka.

"Ova utakmica je bila izuzetno bitna za nas. Trebali smo pobjedu i ostvarili smo je. Dobro smo igrali, stvorili mnogo prigoda i bilo je gusto do samog kraja. Slovenija je danas igrala jako dobro", kaže Capello.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara