HNL

Slovenski savez: Dinamo nudi Keku 800 tisuća eura godišnje. Ne možemo se nositi s tim

Slovenski savez: Dinamo nudi Keku 800 tisuća eura godišnje. Ne možemo se nositi s tim
Foto: EPA

MATJAŽ KEK, izbornik Slovenije i bivši trener Rijeke, prva je želja Dinama za novog trenera nakon što su Mamići potjerali Bjelicu i ekspresno smijenili njegovog nasljednika Jovićevića.

"Agresivni Zagrepčani služe se svim metodama. Za Kekov odlazak u Dinamo kod Saveza lobiraju utjecajni gospodarstvenici"

Momčad je do kraja sezone preuzeo sportski direktor Zoran Mamić, ali braća žarko žele da Kek bude novi trener Dinama i pri tome se služe neviđenim metodama kako bi ga namamili, piše slovenski Dnevnik.

"Zagrepčani su jako agresivni i rade apsolutno sve kako bi namamili Keka da ostavi Sloveniju i preuzme Dinamo. Pri tome se služe posebnim metodama. Na primjer, za Kekov dolazak u Dinamo kod vrha Saveza lobiraju razni utjecajni gospodarstvenici", otkriva za Dnevnik izvor iz Nogometnog saveza Slovenije. 

"Dinamo nudi Keku tri puta višu plaću nego što ima u Sloveniji"

Isti izvor navodi kako se Slovenci ne mogu mjeriti s Dinamom kada je u pitanju financijska moć: "Dinamo nudi Keku tri puta višu plaću nego što je ima kao izbornik Slovenije. S bonusima bi u Zagrebu zarađivao oko 800 tisuća eura godišnje."

Hoće li Kek pogaziti svoje riječi o "nacionalnom ponosu" kojeg osjeća na klupi svoje zemlje?

Tako da je na velikoj kušnji Kek i ono što je govorio kada je krajem 2018. opet preuzeo reprezentaciju svoje zemlje, nakon što je pet i pol godina vodio Rijeku. "Povratkom na slovensku klupu osjećam zadovoljstvo i nacionalni ponos, kao i veliki motiv te strateški izazov", govorio je tada Kek.

Tada je potpisao ugovor na četiri godine i inzistirao na tome da radi studiozno i dugoročno. U međuvremenu se nije uspio plasirati na Euro, a ako bi ostavio Sloveniju na pola ugovora kako bi preuzeo Dinamo, naslijedio bi ga Darko Milanič.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara