BORILAČKI SPORTOVI

Slučajni susret Dane Whitea i repera 50 Centa doveo je do borbe stoljeća

Slučajni susret Dane Whitea i repera 50 Centa doveo je do borbe stoljeća
Foto: Getty Images

BORBA Floyda Mayweathera i Conora McGregora, crossover okršaj boksa i MMA-a iz kolovoza 2017., bila je najgledanija u povijesti i na njoj su se okrenule stotine milijuna dolara.

A do nje možda nikad ne bi ni došlo da nije bilo slučajnog susreta UFC-ova predsjednika Dane Whitea i slavnog repera 50 Centa, inače velikog prijatelja neporaženog boksačkog asa.

U razgovoru za ESPN White je opisao kako je točno izgledao taj susret.

"Osjećao sam da ljudi žele borbu između McGregora i Mayweathera, znao sam da će to biti nešto veliko. Naletio sam na 50 Centa u New Yorku i rekao mi je: 'Floyd se želi boriti protiv tvog momka.' Pitao sam ga: 'Kojeg mog momka?' A on će: 'Onog irskog klinca.' Rekao sam mu da će ga ubiti jer sam mislio da govori o MMA borbi", pričao je White, na što mu je 50 Cent odgovorio:

"Boksat ćemo s njim."

"Odgovorio sam mu da su obojica ludi. Onda mi je rekao da je Floyd ozbiljan i da će ga sad nazvati. I tako je zapravo sve počelo. Nakon toga, gdje god bih se pojavio, ljude nije zanimalo ništa osim te borbe", ispričao je White.

Mayweather je naposljetku u Las Vegasu pobijedio tehničkim nokautom u 10. rundi i zaokružio svoj savršeni skor na 50 pobjeda bez poraza. Oba su borca ostvarila ogromnu zaradu. Iako je Mayweatheru bilo zagarantirano 100, a Conoru 30 milijuna dolara, Money je navodno zaradio 275, a McGregor 85 milijuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara