Smjestili nas gdje pripadamo: "Ovo nije Hrvatska Prosinečkog i Šukera!"

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: AFP

ENGLESKI mediji su dan nakon velike pobjede njihovih nogometaša protiv Hrvatske i plasmana na Svjetsko prvenstvo najviše prostora posvetili izborniku Fabiju Capellu koji im je vratio vjeru u reprezentaciju.

> Lennon zamijenio Walcotta na mjestu hrvatskog krvnika i heroja nacije

> Ponižena, deklasirana, osramoćena, devastirana, pregažena", birajte...

> Pokrivač: Nema opravdanja, iako dugo nisam igrao lijevog beka

> Video - Bilić: Nakon ovog poniženja moramo navijati za Englesku

> Bolna statistika: Najveći porazi hrvatske reprezentacije

> Bilić: Ovo je prizemljenje, oboljenje, poraz koji ostavlja trag

> Kako do dodatnih kvalifikacija?

> Od Berlina preko Beča do Londona: Hrvatski navijač opet u terenu!

> Capellovo najbolje poluvrijeme: Naljutio sam se kada smo primili gol!

> Tijek susreta

> Hrvatska invazija s Picadillyja krenula na Wembley

> Video: Mitski ogledi s Englezima - od Mrmića do Petrića

“Poanta cijele transformacije koju je Capello napravio dvije godine nakon što je otišao Wally with the Brolly (bivši izbornik Steve McClaren, op. a.) je što ćemo prošlu noć vidjeti tek kao početak. Dio ponosa je vraćen, neke ružne uspomene su izbrisane, ali neke su ostale. Zato Capellov napad na demone prošlosti neće stati na tome. Kada dođe u Južnoafričku Republiku sa svojom Engleskom, neće ponoviti pogreške koje su radili njegovi prethodnici”, piše kolumnist Mirrora Oliver Holt.

“Kada je Capello dobio posao s plaćom od šest milijuna funti godišnje, prvi dio njegovog zadatka bilo je vraćanje nacionalnog ponosa nakon jada pod režimom Stevea McClarena, te odvođenje momčadi na Svjetsko prvenstvo. Drugi dio njegovog zadatka bit će teži - vraćanje trofeja kući. Ako Engleska bude igrala kao sada, to će biti moguće. Znamo da se ne smijemo zanositi nakon toliko razočaranja, ali jedina svrha odlaska na Svjetsko prvenstvo je osvajanje naslova”, bez imalo okolišanja navodi The Sun, koji je među čitateljima već pokrenuo anketu "Možemo li postati svjetski prvaci?".

Engleski mediji općenito vrlo malo pišu o Hrvatskoj, a jedna od rijetkih opaski je ona iz Guardiana, nimalo ugodna za našu reprezentaciju.

“Igrači Slavena Bilića, koji su izgledali zastrašujuće nakon pobjeda protiv Engleske u prošlim kvalifikacijama, sada su sasječeni na pravu veličinu. To nije momčad Roberta Prosinečkog, Davora Šukera, Zvonimira Bobana i Aljoše Asanovića, nezaboravni sastav koji je spriječio Nijemce da uđu u polufinale Svjetskog prvenstva 1998.”, stoji u Guardianovom izvještaju.

Independent se također osvrće na Capella i novosti koje je Talijan donio na Otok.

“Capello je oslobodio igrače njihovih strahova, uvjerio ih je da mogu biti veliki, da i ako nisu miljenici nacije i ako nisu na naslovnicama, imaju kvalitetu, snagu i srce”, patetično je, među ostalim, zaključio Independent.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara