Šok na Poljudu, propao Kalinićev transfer! Brbić: Veliki financijski gubitak za Hajduk

Šok na Poljudu, propao Kalinićev transfer! Brbić: Veliki financijski gubitak za Hajduk

Foto: Getty Images/Guliver Image

TRANSFER Hajdukovog vratara Lovre Kalinića u Aston Villu ipak je propao. Kao što smo jutros pisali, Kalinić nije dobio radnu dozvolu za engleski Premiership, no očekivalo se da će, kako se to često događa s mladim nogometašima, dobiti dozvolu u drugom stupnju. Na iznenađenje Hajduka, odbijen je i drugi put te je transfer koji bi napunio Hajdukovu blagajnu neslavno propao.

"Čuli smo za to, ali još nismo dobili službenu potvrdu", rekao je za Index predsjednik Hajduka Marin Brbić i dodao :"To je za nas veliki financijski gubitak, ne može nitko to osporiti"

Ima li Lovro plan B?

"On je i dalje golman Hajduka i reprezentacije. Nadamo se da će braniti jednako dobro kao i prije", odgovorio je Brbić ne želeći komentirati interes drugih klubova za Kalinića.

Kalinić ne zadovoljava osnovni preduvjet za igrače koji nisu državljani EU ili su iz zemalja koje su nedavno pristupile Uniji; nema 75 posto nastupa za reprezentaciju u zadnje dvije godine. Tek je dva puta nastupio za Hrvatsku, ali nijednom u službenoj (natjecateljskoj) utakmici.

Engleski klub prilikom dovođenja stranca podnosi zahtjev za izdavanje radne dozvole. Ukoliko se taj zahtjev odbije zato što igrač nema uvjete za radnu dozvolu, slijedi žalba Home Officeu, uz traženje da se dozvola odobri nakon što se u obzir uzmu u njoj ponuđeni argumenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aston Villa je uložila žalbu na odbijenicu, ali ni birmingamski klub ni Hajdukov vratar nisu uvjerili Engleze da je Kalinić igrač tražene kvalitete. Pravila propisuju da igrač u žalbenom postupku treba dokazati da je "nogometaš najvećeg kalibra koji će značajno doprinijeti razvoju elitne lige engleskog nogometa". Šesteročlano vijeće odlučuje o žalbi, a sastoji se od predstavnika Saveza, Udruge profesionalnih nogometaša, bivših trenera i igrača. Čak 79 posto žalbi rješeno je pozitivno.

Na Poljud je trebalo sletjeti oko 4 milijuna eura, a klubovi su već dogovorili sve detalje. Osim toga, Kalinić i Hajduk imali su i drugih ponuda, no pitanje je koliko su još uvijek zainteresirani.

OPŠIRNIJE O KALINIĆEVOJ RADNOJ DOZVOLI > Kalinić nije dobio radnu dozvolu: Transfer u Villu spašava garantno pismo Mamićevog izbornika

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara