Šokota: Nemoguće je da u Dinamu završim karijeru

Foto: Nenad Dugi / Cropix

U ŠEST odigranih utakmica nastavka slovenskog nogometnog prvenstva igrači Olimpije uknjižili su dva remija i četiri pobjede. Velike zasluge za uspješno otvaranje drugog dijela lige ima i bivši napadač hrvatske reprezentacije Tomo Šokota, strijelac pet pogodaka nakon zimske stanke.

"Sve je ovo produkt našega rada na pripremama. Pridružili su nam se i igrači koji su nas osvježili i iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Najvažnije od svega, Olimpija gradi momčad", kaže Šokota u razgovoru za Siol.net.

Usporedno s klubom zasjali ste i vi. U drugom dijelu sezone postigli ste pet golova. Niže li Olimpija uspjehe zbog vas?

"Ne bih tako rekao, ovo je plod cijele momčadi. Moji su golovi proizašli iz dobre igre cijele momčadi. Ne bih se izdvajao."

Zašto Olimpija nije bila tako uspješna u prvom dijelu sezone?

"Vjerojatno nismo dobro radili niti smo imali dobru selekciju igrača. Za stvoriti momčad potrebno je vrijeme. U odnosu na prošlu sezonu ostalo je sedam ili osam igrača i potrebni su bili vrijeme, rad i selekcija. Potrebno je zadržati najbolje i pojačati ih svake godine s dva ili tri dobra igrača, tako će Olimpija jačati. Uzmite za primjer Dinamo, kojega prije šest godina nigdje nije bilo, igrao je ligu za ostanak, a vidite gdje je sada. Treba ići korak po korak, ali prema naprijed."

Čemu pripisujete svoju golgetersku formu?

"Naviknuo sam se na momčad koja i sama igra bolje. Opasniji smo, igramo bliže suparničkim vratima."

Vaša ocjena slovenske lige?

"U uzlaznoj je putanji, dobro igra i reprezentacija. Ona je najvažnija, ukoliko igra dobro, više će se cijeniti i slovenski nogomet. Isto je u Hrvatskoj, da nema reprezentacije, hrvatski nogomet nitko ne bi gledao. Reprezentacija privlači ljude, agente i publiku."

Kao bivši Dinamov igrač, nadate li se u tom klubu zaključiti karijeru?

"Mislim da će to biti jako teško, skoro nemoguće."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara