Soldo: Igračima dopuštam pivu prije spavanja jer je to dobro za opuštanje

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

HRVATSKI trener Kölna Zvonimir Soldo u intervjuu internetskom portalu Sport1.de progovorio je o pojačanjima koja je dobio te o usporedbi s prethodnikom Christophom Daumom.

"Portugalac Maniche stigao je u ponedjeljak i počet će raditi po posebnom programu. Drago mi je da je prihvatio naš poziv i da nam se priključio", izjavio je hrvatski trener o portugalskom nogometašu dodavši:

"Obzirom na njegovo iskustvo, očekujemo od njega da bude vođa naše momčadi. Kupili smo ga jer imam namjeru igrati s dvama zadnjim veznim nogometašima, a on je igrač koji i iz te pozicije često zna ugroziti suparnički gol. Dokazao je to igrajući u madridskom Atleticu".

"Od igrača kao što su Maniche, Petit, Novakovič, Podolski i Mondragon očekujem da preuzmu odgovornost i usmjeravaju momčad".

"Ne želim se uspoređivati s Daumom"

Na pitanje može li se usporediti sa svojim prethodnikom na klupi Christophom Daumom, Soldo je odgovorio.

"Ne želim se uspoređivati s njim. Ja sam mladi trener na početku karijere, dok on ima iza sebe pregršt iskustva. U svakom slučaju, imam vlastitu nogometnu filozofiju i nje se namjeravam držati".

Prije spavanja čaša vina ili pive

Svojim je igračima dopustio, poznato je, popiti pivicu ili dvije navečer prije spavanja. Novinara je zanimalo kako to.

"Već sam rekao da od svojih nogometaša očekujem ozbiljno i odgovorno ponašanje. Svake se večeri okupljamo svi skupa u pola deset, da se malo zabavimo i opuštamo. Pritom je svakome od igrača dozvoljeno popiti čašu piva ili vina. Naporno radimo i takvim je opuštanjima svrha građenje momčadskog duha".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara