"Space shuttle" visoko leti: Ovo je moja najbolja sezona!

"Space shuttle" visoko leti: Ovo je moja najbolja sezona!

BRAZILAC Sammir malo pomalo se ustalio kod Krune Jurčića kao jedan od glavnih pokretača Dinamove igre. Kako je i modra momčad odlično igrala u posljednje dvije prvenstvene predstave tako je dobro zaigrao i često osporavani veznjak. Podsjetimo, Kruno Jurčić je uspoređujući Sammira i Anasa Sharbinija koji se konstantno spominje u kombinacijama za prelazak u Dinamo, rekao da je Sammir za njega "space shuttle".

Sljedećih tjedana, a možda i dana, razriješit će se pitanje najboljeg u HNL-u. Maksimirska momčad ima adute u svojim rukama te otvoren put prema osvajanju naslova. Prva prepreka do kraja je možda i najteža. Za Dinamo, vrlo neugodno gostovanje na Šubićevcu.

Što Sammir očekuje od nedjeljnog za njegovu momčad vrlo važnog ogleda protiv Šibenika?

"U svakom slučaju će biti teška utakmica, no mi smo spremni i dat ćemo sve od sebe da dobijemo. Iako bi pobjeda jako puno značila, ništa niti nakon toga neće biti gotovo. Trebamo dobiti tri sljedeće utakmice kako bi postali prvaci".

Sammirova razmišljanja o atmosferi na Šubićevcu...

"Uvijek je lijepo kada ima ljudi, raduju me pune tribine".

Dinamo je podigao razinu svoje igre u posljednjim utakmicama i čini se kako je momčad odlučna pitanje prvaka razriješiti prije posljednjeg ogleda u Splitu. Mogu li se ponoviti partije protiv Varteksa i Rijeke?

"Zato i treniramo svaki dan. Želimo odigrati dobro kao u proteklim utakmicama. Budemo li tako igrali, sigurno dobivamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je teško nastradala u Maksimiru, bilo je 4:0. Mogu li bijeli s Kantride pomrsiti račune bijelima s Poljuda?

"Uopće ne razmišljam o Hajduku i Rijeci, bitni smo mi i naša igra".

A razmišlja li o odlasku iz Dinama u sljedećem prijelaznom roku?

"Ne, nikako. Mislim da je ovo moja najbolja sezona i da će biti sve bolje".

Upitan da komentira bi li Dinamo da nije prodao ključne igrače, dogurao do finala Kupa Uefa (Čale, Pokrivač, Vukojević, Modrić op.a.), kao što su to napravili Werder i Šahtar, Sammir očito nije dobro razumio pitanje te se osvrnuo na ambiciju sadašnjeg Dinama.

"Ako ćemo dobro raditi i naporno trenirati možemo s njima biti ravnopravni", smatra Sammir.

M.Š.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara