Španjolac s ukorom FIFA-e treći kandidat za predsjednika UEFA-e

Španjolac s ukorom FIFA-e treći kandidat za predsjednika UEFA-e

Foto: Getty Images

ŠPANJOLAC Angel Maria Villar (66) koji se trenutačno nalazi u ulozi vršitelja dužnosti predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) umjesto suspendiranog Michela Platinija, u utorak je i službeno obznanio svoju kandidaturu za novog predsjednika Uefe koji će biti izabran na zasjedanju u Ateni 14. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Villar je tako postao treći službeni kandidat za dužnost vodećeg čovjeka nogometa na Starom kontinentu, nakon što su svoje kandidature prethodno objavili Nizozemac Michael van Praag i Slovenac Aleksandar Čeferin.

Španjolski nogometni dužnosnik, koji je već 27 godina na čelu Španjolskog nogometnog saveza, u dva je navrata (1992. i 2002.) biran na mjesto dopredsjednika Uefe. Od listopada 2015. i suspenzije Michela Platinija Villar je postao vršiteljem dužnosti predsjednika Uefe, ali ni sam nije izbjegao sankcije povezane s korupcijom unutar krovne nogometne organizacije. Naime, samo mjesec dana nakon što je izabran kao Platinijev privremeni nasljednik, Villar je kažnjen s 25.000 franaka i ukorom od Etičkog povjerenstva FIFA-e, zato što nije surađivao u istrazi o malverzacijama u procesu izbora domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2018.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara