Španjolci slave genijalnog Del Bosquea, nitko ne spominje gol iz zaleđa

Tekst: M.P.
Foto: Screenshot

ŠPANJOLSKA slavi svoje nogometaše. Svi mediji kao udarnu vijest donose pobjedu protiv Portugala u osmini finala Svjetskog prvenstva.

> Video: Isfrustrirani Ronaldo pljunuo u kameru i kritizirao izbornika!

> Ronaldo: Potpuno sam uništen, frustriran i proganja me nezamisliva tuga

> Europski prvaci sada žele pokoriti svijet

"Prvaci su se vratili", piše As i u uvodu teksta donosi: "Sve se odjednom posložilo, vratili smo se na igru koja nas je dovela do europskog trona gdje smo bili prije dvije godine i gdje želimo biti zauvijek. Svjetsko prvenstvo je tek jučer počelo. Sve ovo ranije bilo je zagrijavanje."

As posebno hvali Xavija i izbornika Del Bosquea...

"Xavi nikada nije izgledao ovako dobro. Bio je motor u sredini terena. Neumorno je trčao, svaka njegova lopta završila bi prilikom. Izbornik je shvaćao da mu nešto nedostaje u igri i u vatru je poslao Llorentea. To je bio potez zbog kojeg je Del Bosque tako velik trener. Uvođenje Llorentea donijelo je istog trenutka poboljšanje i prelomilo utakmicu."

"Strpljenje..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca je, s druge strane, udarnu vijest naslovila sa "Strpljenje je donijelo trijumf".

"Španjolska je strpljenjem preskočila portugalski zid. Tek smo nakon više od sata uspjeli pronaći pukotinu u portugalskoj obrani. Villa je bio ezgekutor. Da bismo došli do vodstva, morali smo prehodati pustinju."

I Marca kao prekretnicu utakmice vidi uvođenje Fernanda Llorentea.

"Njegov je ulazak pokrenuo španjolske napade. Fizički nadmoćan napadač bio je nepremostiva prepreka za Portugal i dopustio je da promijenimo ofenzivu. Do tog trenutka igrali smo dosta predvidivo, od tada smo postali ubojiti."

"Fantastični Villa"

El Mundo Deportivo je u prvi plan gurnuo fantastičnog Davida Villu i naslovnicu posvetio njegovom golu koji je Španjolcima donio pobjedu.

"Nadmoć smo dobili zahvaljujući osovini Barcelone Xavi - Iniesta - Villa. Nakon ove sjajne izvedbe, Del Bosque se mora okrenuti sljedećoj utakmici protiv Paragvaja. Moramo dokazati kako smo legitimni kandidati za osvajanje Svjetskog prvenstva."

Nitko ne spominje gol iz zaleđa

Većina glavnih španjolskih medija ističe da je njihova zemlja ovom pobjedom pokazala da s pravom gleda prema samom vrhu i svjetskom tronu. Gotovo nitko ne spominje da je pobjedonosni gol postignut iz zaleđa, ali zato pišu o frustraciji najboljeg portugalskog igrača Ronalda koji je reagirao pljuvanjem prema kameri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara