Španjolska u finalu SP-a

U PRVOM  polufinalnom ogledu svjetskog prvenstva u rukometu reprezentacija Španjolske je pobijedila Tunis 33:30 (18:16).

Reprezentacija Španjolske prvi je finalist svjetskog prvenstva u Tunisu. U dvoboju prepunom preokreta "Crvena furija" je u završnici imala više koncentracije i manje je griješila i sasvim zasluženo je izborila finalni ogled. Tunižani su, kao i na dosadašnjim utakmicama, igrali čvrstu, i pomalo grubu igru, no švedski suci, Hansson i Olsson nisu podlegli pritisku i isključnjima su kažnjavali oštre nasrtaje domaćina. U takvoj igri najviše je prednjačio Tej, jedan od najgrubljih igrača prvenstva.

Junak španjolske pobjede bio je vratar David Barrufet, koji je prikupio 20 obrana, po 10 u svakom poluvremenu. Barrufet je doslovce izludio domaće igrače i bio je ključna figura u španjolskom trijumfu. Sjajni su bili i Iker Romero sa osam, te Garralda i Garcia sa po šest pogodaka. U redovima domaćina prvi strijelac je bio Hmam sa devet pogodaka, no najefikasniji tuniski igrač na prvenstvu nije mogao sve sam.

Susret je igran u dvorani 7. studenoga u Radesu pred 14.000 gledatelja, a sudili su Šveđani Hansson i Olsson.

TUNIS: Missaoui, Maggaiz, Hedoui, Gharbi, Tej 4, Hmam 9 (1), Saied, Madi, Jarou 1, Haj 1, Seboui 4, Bousnina 7, Ben Aziza 1, Megannem 3

ŠPANJOLSKA: Barrufet, Hombrdos, Entrerrios 4, Roccas, Garabaya 1, Urios 4, Garralda 6, Lozano, Hernandez, Perez, Garcia 6, Romero 8 (2), Ortega 2, Rodriguez 2

ISKLJUČENJA: Tunis: 10 minuta, Španjolska 4 minute

SEDMERCI: Tunis 3(1), Španjolska 3 (2)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara