Sparta će zbog Pamićevog krivog dresa platiti kaznu

Foto: Zenit

PRAŠKOJ Sparti prijeti disciplinski postupak i vjerojatna kazna Češkog nogometnog saveza, jer su se u njezinom sastavu u prijateljskoj utakmici protiv Zenita pojavila trojica igrača koji zbog ''ozljeda ili bolesti'' nisu zaigrali za svoje reprezentacije.

Jedan od te trojice je i naš Manuel Pamić, koji je dan uoči pulske utakmice koju je Hrvatska odigrala baš protiv Češke (4:2), nastupio za svoj klub u prijateljskom dvoboju protiv ruskog Zenita, kojeg je Sparta odigrala u sklopu priprema za ogled s Liverpoolom sljedećeg tjedna u Europa ligi. Pamić je zbog ozljede koljena otkazao nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Isti je slučaj bio i s Tomašom Pekhartom i Vaclavom Kadlecom, koji zbog virusne upale nisu zaigrali za češku U-21 reprezentaciju protiv Nizozemske. I oni su zaigrali dan ranije za svoj klub protiv Zenita.

Da stvar bude gora, sva trojica ''bolesnih ili ozlijeđenih'' igrača zaigrali su pod tuđim imenima. No, prevara praškog kluba otkrivena je zahvaljujući Zenitu koji je publicirao fotografije s utakmice protiv Sparte.

Sparta je u četvrtak izdala svoju ispriku, ali joj svejedno prijeti kazna od Češkog nogometnog saveza...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara