Spektakl: Hrvatska ugošćuje EP vaterpolista u Areni Zagreb!

Spektakl: Hrvatska ugošćuje EP vaterpolista u Areni Zagreb!

Tekst: Dea Redžić
Foto: Index

VRLO je izgledno da će se Europsko prvenstvo u vaterpolu, koje će Hrvatska ugostiti sljedećeg ljeta, igrati u zagrebačkoj Areni! Tu je lijepu vijest Indexu potvrdio Perica Bukić, predsjednik HVS-a, istaknuvši da se konačna potvrda čeka od strane Grada Zagreba, koji je uz naš savez, suorganizator prvenstva.

Da bi na ljepotici s Laništa u kolovozu sljedeće godine trebao niknuti bazen, potvrdio je i direktor Arene Zagreb Zdenko Antunović, tijekom razgovora o budućoj namjeni dvorane. Polivalentna dvorana, sagrađena za projekt SP-a u rukometu, tako bi sljedećeg ljeta trebala ugostiti najveće vaterpolo natjecanje u svijetu u 2010. godini. Perica Bukić iznimno je ponosan na idejni nacrt koji je izradio HVS, a prema kojem je prilagodba Arene za vaterpolski event financijski isplativija od nadogradnje bazena na Mladosti.

"Stvar će biti konačna kada definiramo naš plan s gospodinom Bandićem. Istina je da je EP u Areni najrealnija opcija, no treba pričekati dok dođe i službena potvrda. Očekujemo da će se sve riješiti kroz desetak dana", ističe Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstvo u Areni ideja je do koje sam došao osobno, shvativši da bi u ovim trenucima krize bilo zaista nebulozno trošiti silan novac za adaptaciju plivališta na Mladosti. To je financijski vrlo zahtjevan projekt. S druge strane, Arena nosi jednu spektakularnu atmosferu. Uzmimo u obzir da su najjače europske ekipe naši susjedi, a to nam garantira pune tribine."

Iako to mnogima može zvučati čudno, opcija postavljanja plivališta u dvorani, isplativa je opcija, tvrdi Bukić.

"U Areni, jasno, postoji tehnička mogućnost postavljanja školjke koja se inače može kupiti ili unajmiti. Kako je razlika u cijeni kod ta dva momenta vrlo mala, prema našem planu školjku bismo kupili, a onda bi nam ostala za izgradnju plivališta koje Zagrebu treba i koje će se graditi kada dođu bolja vremena. U Areni drugih troškova skoro da i nema, jer sređene su prostorije za suce i igrače, novinarska mjesta... Potrošit ćemo tek za montažu i demontažu plivališta", tvrdi Bukić, koji se već sada oduševljava slikama vaterpolske kreme pred prepunim tribinama Arene.

Nema sumnje da će naši vaterpolisti u Areni uživati u vrhunskom ambijentu. I nakon dva srebra, možda nam osigurati i europsko zlato - pred svojom publikom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara