Spektakl na otvorenju EP-a u biljaru: Westin pretvoren u biljarski raj!

Spektakl na otvorenju EP-a u biljaru: Westin pretvoren u biljarski raj!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Nenad Dugi (Cropix)

ZAISTA impresivnim otvorenjem u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin u srijedu je startalo 32. Europsko prvenstvo u pool biljaru.

Na Indexu uskoro pogledajte i Video prilog sa sinoćnjeg svečanog otvorenja

Narednih deset dana Zagreb će ugostiti čak 300 ponajboljih biljarista iz 33 europske zemlje koji će boriti za odličja u četiri discipline, "osmici", "devetki", "desetki" i "straightu".  Akcija se, baš kao i otvorenje, održava u hotelu Westin koji je za ovu prigodu pretvoren u pravi biljarski raj, a natjecanja su krenula već danas s početkom u 9 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bili smo skeptični kada smo prije nekoliko godina dobili molbu Hrvatskog biljarskog saveza za organizacijom Europskog prvenstva. Hrvatska bi bila prva zemlja s područja bivše Jugoslavije koja bi dobila tako veliko natjecanje u biljaru i nismo bili sigurni kako će se to odvijati. No, nakon nekoliko dana provedenih u Zagrebu, moram priznati da sam već sada oduševljen i zato se zahvaljujem svima na ovako divnoj organizaciji", rekao je prilikom otvorenja predsjednik Europske pool biljarske federacije Gre Leenders.

Prvenstvo s humanitarnim karakterom

Prilikom svečanosti otvorenja odigran je i mali sportsko-estradni turnir na kojem su među ostalim sudjelovali i plivač Duje Draganja, najbolji strijelac u povijesti Dinama Igor Cvitanović, kao i čitav niz hrvatskih "estradnjaka".

Valja napomenuti da prvenstvo ima i veliki humanitarni aspekt pošto će dio sredstava od prodaje ulaznica ići za pomoć udruzi studenata s invaliditetom "Korak". Za samo 20 kuna možete čitav dan provesti gledajući ponajbolje europske biljariste u međusobnom okršaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara