Spitz: Skoro sam siguran u Phelpsovih osam zlata!

Spitz: Skoro sam siguran u Phelpsovih osam zlata!

LEGENDARNI Mark Spitz, koji je na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine osvojio sedam zlatnih medalja, vjeruje da će Michael Phelps nadmašiti njegov rekord.

Phelps je na OI debitirao prije 8 godina u Sydneyju, kao 15-godišnji plivač, dok je u Ateni prije četiri godine osvojio šest zlatnih i dvije brončane medalje. Ipak, ostao je za jedno zlato kratak u odnosu na Spitza iz Münchena. No, upravo je Spitz jedan od onih koji je zauzeo čvrsti stav da njegov rekord iz 1972. godine neće ''preživjeti' Peking:

"Phelps će biti vrlo jak u Pekingu. Rekao bih da postoje samo 3 ili 4 posto izgleda da neće objesiti 8 zlata oko vrata. A to se, po meni, može dogoditi samo ako ga zadesi kakva bolest, ili neka druga nepredviđena situacija.

Zanimljivo, danas 58-godišnji Spitz je i prije Atene dao vrlo sličnu prognozu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ali danas je Michael puno bolji i iskusniji plivač. U Ateni je u pet pojedinačnih disciplina bio svjetski rekorder u ''samo'' tri od njih, a sada je svjetski rekorder i na 200 metara slobodno, dakle, jači je i statistički gledano. No, plivanje se ne održava na papiru već u bazenu, vidjet ćemo što će se dogoditi", poručio je Spitz.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara