"Splićani, jadna vam majka - tek u srijedu ćete cviliti"

"Splićani, jadna vam majka - tek u srijedu ćete cviliti"

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

UVERTIRA je krenula rastakanjem Hajduka u stilu bugarske skupštine, a sada je Zdravko Mamić razradio scenarij. Derbi polufinala Kupa između Hajduka i Dinama (srijeda, Maksimir, 17.30) je pred vratima, a vatru je rasplamsao dosuđeni jedanaesterac za Lokomotivu, Mamićevo drugo dijete, protiv Hajduka proteklog vikenda.

Maminjo je zagrebačkim novinarima u Maksimiru podijelio packu, jer kako je moguće da "dopuštaju da im tri novinara iz Splita, koja nisu ni bila na utakmici, nametnu mišljenje da nije bilo jedanaesterca?"

"Ogorčen sam na ljude koji stvaraju sumnju u rezultate Lokomotive. U loži je bilo 400 ljudi koji su navijali za Hajduk i nitko nije rekao da je jedanaesterac nepostojeći. To čak nije rekao ni Špaco Poklepović. No, sada treba napraviti ozračje da se Lokomotivi ne sude tri penala protiv Varteksa. A upravo je tako bilo. Ma, Hajduk je protiv Lokomotive napravio tropenal, a Beusan, opterećen raznim pritiscima, to navečer na TV-u, eto, nije vidio."

"Neću dopustiti da se sotonizira djecu Lokomotive, sve je to priprema ražnja za našu utakmicu s Hajdukom", bjesnio je Mamić, koji "žali što u hrvatskom nogometu nema utjecaj kakav mu nameću, ali će učiniti sve što može za dobrobit igre."

Prisjetio se, i s pravom naglasio, da je Havojić pokraj Strinića jurio sto na sat. Baš kao i pokraj Rubila.

"Beusan stavlja Havojića u "slowmotion" i analizira. Ne znam, zar ga je trebao ubiti pištoljem da bi penal bio opravdan?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj i predstavnik navijača Dinama iz Trnja čekali su na red da pozovu navijače na derbi, ali Mamić je imao još materijala.

"Ma drago mi je da Badelj ovo sluša, i neka prenese svima u svlačionici. Neka je Splićanima jadna majka, pokazat ćemo im na terenu, pa neka onda cvile..."

"Sopi ću ispuniti želju da može u miru umrijeti - dovest ću ga u Dinamo"

Vratio se Maminjo na Lokose, jer silno ga ljute priče o ugodnom, domaćem rasporedu Lokomotive i sudačkom milovanju mlađeg modrog brata...

"Ponovit ću da protiv Varteksa za Lokomotivu nisu dosuđena tri penala, a da je protiv Zagreba, unatoč svim zlim jezicima, sudac bio najbolji čovjek na terenu."

Mamić je obećao i da će Željku Sopiću, iskusnom veznjaku koji je zajedno s Ninom Bulom lider Lokosa na travnjaku, omogućiti da konačno zaigra u modrom dresu.

"U subotu je pokazao da je bolji od svih igrača Hajduka zajedno. Nisam siguran je li Dinamo ikada imao igrača koji tako gine za ekipu. Sopi ću ispuniti želju, na ljeto ću ga oteti Lokomotivi jer ja to mogu i ispuniti mu posljednju želju pred smrt - da zaigra bar jednu utakmicu u svetom dresu. Upravo on mi je rekao da mu je to posljednja želja. A ja ću mu omogućiti polusezonu u Dinamu, da može mirno umrijeti..."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara