Splitski viceprvaci svijeta zahvalili se Gradu i Županiji

U DVORANI županijskog poglavarstva, potom u velikoj sali zgrade gradskog poglavarstva, delegaciju đaka Trgovačke škole u Splitu, viceprvake svijeta u nogometu primili su dipl. iur. Krunoslav Peronja, župan splitsko-dalmatinski, potom i gradonačelnik grada Splita, Slobodan Beroš.

U delegaciji su još bili: Ante Peruzović, ravnatelj Trgovačke škole u Splitu, nastavnik tjelesnog odgoja Mihovil Rajević, Jura Turner, viši savjetnik za šport u Ministarstvu prosvjete i športa te predstavnik Coca-Cole iz Hrvatske, Sandro Baričević.

Na netom završenom Coca-Cola kupu u Meksiku, održanom od 13. do 22. srpnja u Mexico Cityu, Hrvatska je na, međunarodnom srednjoškolskom natjecanju u nogometu, osvojila titulu neslužbenih viceprvaka svijeta.

Dobrom igrom protiv Salvadora i pobjedama nad Španjolskom i Kolumbijom splitski đaci Trgovačke škole, ulaskom u finale, osvojili su drugo mjesto. Finale se odigralo nakon utakmice seniora Meksika i Jamajke na stadionu Azteca, pred 40.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo nastupa na neslužbenom srednjoškolskom prvenstvu svijeta, Trgovačka je škola osigurala pobjedom u nogometnom dijelu Školskih športskih Coca-Cola igara Olimpijskog duha, održanih u svibnju ove godine u Istri.

Hrvatska je četvrta zemlja na svijetu koja je organizirala olimpijski program za mlade, uz Francusku, Veliku Britaniju i Brazil. U 11:30 splitske je viceprvake s pratećom delegacijom primio splitsko-dalmatinski župan dipl. iur. Krunoslav Peronja, a u 12:30 sati Slobodan Beroš, gradonačelnik Splita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara