Športsko-humanitarna akcija "1000 koševa za Hrvatsku"

U MALOM slikovitom mjestu Zaglav na Dugom otoku danas je otvoreno prvo obnovljeno košarkaško igralište u sklopu športsko-humanitarne akcije "1000 koševa za Hrvatsku".

Pokretači akcije su naši proslavljeni košarkaši: Danira Nakić Bilić, Stojko Vranković i Franjo Arapović te Hrvatski košarkaški savez, a pokrovitelji Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Cilj akcije je uređenje 1000 zapuštenih i devastiranih vanjskih košarkaških igrališta diljem Hrvatske. Akcijom se, također, želi upozoriti na općenito nedovoljnu brigu o javnim športskim površinama koje često predstavljaju opasnost, a ne mjesto pogodno za dječju igru", rekao je prigodom otvaranja rekonstruiranog igrališta predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Pomoćnica Ministra za sport Romana Caput Jogunica naglasila je da su inicijalna sredstva za obnavljanje igrališta u mjestu sa samo 150 stanovnika dali HOO i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i podsjetila da je obnovljeno košarkaško igrališe izgrađeno 1971. godine. Na njemu su sada stavljana dva "prava" koša sa čeličnim konstrukcijama i plastičnim pločama.

"Izgrađenost športskih objekata u Hrvatskoj je, prema kriterijima Europske unije, na razini 30 posto potreba, a daljni razvoj športa je nemoguć bez odgovarajućeg broja športskih objekata", zaključila je Caput - Jogunica naglasivši da će ova akcija, zavisno o prikupljenim sredstvima, potrajati do konca listopada ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara