Srbi glume Hrvate na njemačkim pripremama za Euro

NJEMAČKI nogometni savez priopćio je kako će njihova reprezentacija posljednje dvije pripremne utakmice za Euro odigrati protiv Bjelorusije i Srbije.

Završne pripreme za nastup na Europskom prvenstvu njemačka reprezentacija će odraditi u španjolskoj Mallorci. U međuvremenu će dva puta skoknuti u domovinu, te odigrati dvije prijateljske utakmice, protiv Bjelorusije 27. svibnja u Kaiserslauternu, te protiv Srbije 31. svibnja u Gelsenkirchenu. Njemački izbornik Low nada se kako će se na taj način dostojno pripremiti za protivnike na Europskom prvenstvu, jer bi Bjelorusi trebali "glumiti" Poljake, a Srbi Hrvate. Austrija dublera nije dobila, njih su ionako svi unaprijed otpisali.

"Ciljano smo odabrali baš ta dva protivnika, kako bi se što bolje pripremili za naše suparnike u skupini na Europskom prvenstvu. Prema našim informacijama, Bjelorusija i Srbija su po mentalitetu i stilu igre vrlo slični našim suparnicima na Euru, Poljskoj, odnosno Hrvatskoj", pojasnio je odabir suparnika njemački izbornik Joachim Low, te prokomentirao izbor Mallorce za pripremnu bazu.

"Tamo imamo idealne uvjete za pripreme. No, iz različitih razloga, nismo mogli organizirati spomenute utakmice na tom otoku. Osim toga, sretni smo da ćemo imati priliku omogućiti našim sjajnim navijačima da nas vide na djelu i podrže uoči odlaska na Europsko prvenstvo".

P.V./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara