Srna: Imamo vojsku za svaki rat

Srna: Imamo vojsku za svaki rat

Foto: Hina

OBIČAJ je da uoči utakmice posljednji govori kapetan. Darijo Srna treći put s Hrvatskom kao kapetan otvara veliki turnir, ujedno i svoj posljednji. Za Hrvatsku je prvi put nastupio s 14 godina. Rekorder sa 130 nastupa i četvrti strijelac reprezentacije, za koju kaže da je na papiru zaista najjača u povijesti. No, Srna i Hrvatska nikako da odu dalje od četvrtfinala. Posljednji put zaustavila ih je Turska.

>>> Navijači protiv Turske žele Vrsaljka i Pjacu 

"Bilo je blistavih i manje blistavih trenutaka. Taj poraz boli mene, ali i svakoga navijača. Doživjeli smo veliki stres. Ta utakmica je pokazala da Turska uvijek igra do kraja i da je mentalno jaka. Treba biti oprezan, no nikakav revanš ne postoji" poručio je iz Pariza Darijo Srna.

Nikakve paralele ne prolaze sutra na Parku prinčeva. Ono što su do sada međusobno odigrali Hrvatska i Turska nevažno je.

"Turska se brani s devetoricom, bore se do zadnje sekunde i tako redovito pobjeđuju. U zadnjim sekundama. Protiv Turske moramo napraviti prvi korak, on jako je bitan ali opet ništa neće riješiti. Hrvatska se nikoga ne mora bojati, imamo vojsku za svaki rat. Ali favorita nema, što je pokazala i Rumunjska protiv Francuske na otvaranju", kaže Srna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odradila trening na Parku prinčeva, dilema oko sastava nema. Od prve minute trebali bi istrčati Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Modrić, Badelj - Brozović, Rakitić, Perišić – Mandžukić.

"Jako smo dobro radili i znamo kako se moramo ponašati protiv Turske na terenu. Sutra će svi navijati za Hrvatsku. Zajedništvo je među nama postojalo uvijek. To se riječima ne može opisati. Znamo da je u Hrvatskoj sada turbulentna situacija, igramo bez publike, no sutra će Hrvatska biti ujedinjena i mi ćemo biti pravi", smatra Srna.

Srna želi podršku kakvu je imala generacija iz '98.

Iza Srne će u reprezentaciji ostati velike utakmice, ali i duboki problemi. Mnogi reprezentaciju više ne doživljavaju svojom, i tu je priču nemoguće izbjeći. Srna ima odgovor.

"Imali smo problema za koje nismo krivi i ne možemo odgovarati. Navijači su uvijek bili naš 12. igrač, oni znaju što nam znači njihova podrška. Puno je lijepih uspomena na 1998. godinu i želimo takvu podršku", kazao je i dodao:

"Kada istrčimo pred 50, 60 tisuća navijača i kada čuješ 'Lijepu našu', sve zaboraviš i kreneš u boj, u boj za narod svoj."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara