Srna: I u Hrvatskoj govore da imamo previše novca pa nam se ne da trčati

Foto: AFP

DARIJO SRNA dao je ekskluzivni intervju za mjesečni magazin ukrajinskoga nogometnog prvaka, u kojem je rekao da sasvim razumije nezadovoljstvo navijača. Neočekivano je Šahtar doživio debakl u ovosezonskom izdanju Lige prvaka ne uspjevši izboriti čak niti nastavak europske sezone u Europa ligi samo godinu dana nakon najvećeg uspjeha u povijesti kluba: nastupa u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Da sam ja navijač, a ne nogometaš, ni sam ne znam kako bih reagirao na ovako lošu sezonu u Ligi prvaka", rekao je 29-godišnji hrvatski reprezentativac nastavivši: "Savršeno razumijem navijače i ništa im ne zamjeram. Oni su naš 12. igrač. Mogu im samo čestitati i zahvaliti im što su nas podržavali od prve do posljednje utakmice. No, mogu ih također još jednom pokušati uvjeriti da je svaki igrač Šahtara i ove sezone dao sto posto svojih mogućnosti, baš kao i prošle. Nekad to da ploda, nekad ne."

"Isti problem imao sam nedavno u Hrvatskoj. Ljudi su počeli odjednom govoriti da zarađujemo previše novca u klubovima i da nam se ne da trčati za reprezentaciju. Onda smo izborili Europsko prvenstvo impresivnom pobjedom nad Turcima i odjednom se sve promijenilo. Svi mi razumijemo da nismo izborili nastavak natjecanja u Ligi prvaka, što je uistinu veliki neuspjeh. Svi moramo preuzeti odgovornost za njega. Baš zato nam podrška navijača sada najviše treba. Imam prema njima ogromno poštovanje i simpatije. Znam da oni isto osjećaju i za nas", zaključio je Srna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara