Srpski kapetan u Zagrebu: Ovo je izazov, ali ne bojim se reakcije javnosti

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

NEVIĐEN ineteres medija na Savi je izazvao Vanja Udovičić svojim prelaskom u Mladost. Kapetan srpske reprezentacije danas je potpisao jednogodišnji ugovor sa Žapcima, nakon čega se predstavio hrvatskoj javnosti, makar je to već propisno učinio na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

"Ovo je veliki izazov, doći u Zagreb i igrati za Mladost. Ipak je to najtrofejniji klub, takav rejting ima u europskoj javnosti. Svi žele igrati u Mladosti. Nadam se da ću moći pružiti ono što se od mene traži i uklopiti se sa suigračima. Drago mi je da smo se brzo dogovorili", kazao je Udovičić koji će u klubu sa Save nositi kapicu s brojem sedam.

Bojite li se reakcija u hrvatskoj ili srpskoj javnosti?

"Ne bojim se reakcija, dokazao sam se u bazenu. Stojim iza svojih postupaka, jer sam dokazao kvalitetu."

Iako u Mladosti nisu željeli potvrditi, Udovičić bi za godinu dana ugovora trebao dobiti 100 tisuća eura: "Ne može nitko garantirati što će biti ove sezone, imam želju pobijediti bilo koga i svi igrači Mladosti se žele dokazati."

Udovičić je otišao iz Pro Recca uoči Europskog prvenstva, pisalo se da je otpušten jer nije htio igrati za Italiju. Što se točno dogodilo?

"Istekao mi je trogodišnji ugovor, dali su mi ponudu da igram za Italiju, što sam odbio. Želim igrati za Srbiju, jer to volim i to osjećam. Nema razloga mijenjati reprezentaciju u kojoj sam se dokazao."

Koliko je Udovičiću trebalo da odluči prihvatiti ponudu Žabaca?

"Godinu dana sam razmišljao o prelasku u Mladost. Pregovarao sam s mnogo klubova, među kojima je bio i Jug."

Koliko Udovičić poznaje novu momčad?

"Pratio sam Mladost kroz Jadransku ligu i Euroligu i to je sve što znam. Nadam se da ću nakon prvog treninga znati više."

"Kupili smo najbolje što se moglo, Udovičić će nam donijeti prevagu u odnosu na Jug i Primorje"

Trener Emil Nikolić  zadovoljan je novom akvizicijom: "Apetiti su sada naglo porasli, Primorje i Jug su jaki, ali mislim da će Vanja biti prevaga na našu stranu. Dobro će se uklopiti jer jezična barijera ne postoji."

Vratar Mladosti Josip Pavić Udovičića i više nego dobro poznaje iz utakmica reprezentacija: "Sretni smo što je takav igrač došao, bolje se nije moglo kupiti. Nadam se da će ovo pojačati interes za naš klub, iskoristili smo euforiju nakon Europskog prvenstva."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara