REGIJA

Srpski mediji o koreografiji Torcide: "Jezivo! Srpski tenkovi u plamenu"

Srpski mediji o koreografiji Torcide: "Jezivo! Srpski tenkovi u plamenu"
Foto: Index

HAJDUK je jučer ostvario treću pobjedu u prvenstvu. Splićani su slavili 3:0 protiv Lokomotive i zadržali maksimalan učinak. Pri početku drugog poluvremena utakmice na Poljudu Torcida je priredila spektakularnu interaktivnu koreografiju.

Koreografija je posvećena godišnjici obilježavanja Oluje, a na njoj je pisalo: "Mene zove domovina. Slobodna ćeš ostati." 

Srpski mediji nisu najbolje reagirali na tu koreografiju, mnogi od njih kritizirali su Torcidu jer tvrde da "tako slave ubijanje i protjerivanje Srba". Precizniji je u opisu razloga ljutnje bio srpski Kurir.

“Torcida jezivom koreografijom slavila Oluju. Domobran sa zoljom i tenkovi u plamenu! Radi se o jednoj od najekstremnijih navijačkih grupa koja otvoreno pokazuje mržnju prema Srbima. Oni su na utakmici Hajduka i Lokomotive spremili interaktivnu koreografiju u kojoj su predstavili kako je Hrvatska uništila tenkove vojske JNA. Na njihovoj tribini je bila koreografija predstavljena kao hrvatska zastava, a na njoj su bile tri šetalice, dvije su predstavljale tenkove s oznakama vojske JNA, dok je treća bio domobran sa zoljom", pišu iz Kurira pa dodaju:

"Ubrzo je oko jednog tenka upaljena dimna bomba kako bi prikazali kako gori tenk, a koji je potom zgužvan i uništen, pa je baklja upaljena i kod drugog tenka koji je zapaljen, da bi onda bila podignuta šahovnica. Također, na ogradi je najprije bio transparent ‘Mene zove domovina’, koji je kasnije promijenjen u ‘Slobodna ćeš ostati”.

Kratak komentar dao je i Telegraf. 

“Jeziva koreografija Torcide koja veliča Oluju: Srpski tenkovi u plamenu na Poljudu”, napisali su iz Telegrafa.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara