Srpski plivač Čavić ostaje bez zlatne medalje zbog majice "Kosovo je Srbija"

Srpski plivač Čavić ostaje bez zlatne medalje zbog majice "Kosovo je Srbija"

SRPSKOM plivaču Miloradu Čaviću moglo bi biti oduzeto zlato koje je osvojio u disciplini 50 metara leptir s europskim rekordom od 23.11s zbog toga što je prilikom proglašenja nosio majicu s natpisom "Kosovo je Srbija"!

Čavićev čin podigao je veliku prašinu, a sam plivač kaže kako je htio samo poslati “pozitivnu energiju” svojim sunarodnjacima.

Unatoč tome, Čavića će večeras saslušati LEN-ova disciplinska komisija, koja je najavila hitno okupljanje kako bi odlučila o mogućoj kazni. 

"Bojim se najgoreg. Suspenzija je najgore što mi se može dogoditi. To je smrtna kazna". - kaže Čavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čavić je danas također rekao Associated Pressu kako to nije učinio da bi isprovocirao nasilje već zato da bi pomogao svojoj zemlji koja je rascijepljena.

Suspenzija bi značila i velik udarac Čaviću pred pripreme za olimpijske igre u Pekingu gdje planira napasti Olimpijsko zlato

Podsjetimo, Kosovo je proglasilo neovisnost 17. veljače, a njihov čin priznale su velesile poput SAD-a, Japana i brojnih drugih velikih članica Europske unije.

"Što moje nošenje majice s tim natpisom može promijeniti? SAD, UN i zemlje Europske unije neće promijeniti svoje mišljenje i odluku, to je već gotov čin. Samo sam htio podići moral svom narodu i unijeti malo pozitivne energije", dodao je srpski plivač.

M.Š./V.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara