Srpsku obitelj Brazilci pretukli na tribinama: "Ostali Srbi snimali su kako nas mlate"

Srpsku obitelj Brazilci pretukli na tribinama: "Ostali Srbi snimali su kako nas mlate"
Foto: Gulliver / Getty Images

TROČLANA srpska obitelj, koju je tijekom utakmice Brazil - Srbija (2:0) na SP-u pretuklo osam brazilskih navijača, ogorčena je izostankom reakcije ruskih redara, ali i ponašanjem sunarodnjaka na tribinama Spartakovog stadiona. 

Fotografije na kojima se vidi da nekoliko mladih Brazilaca udara šakama i čupa starijeg Srbina dok je među njima zarobljena žena, koja također prima udarce, objavile su svjetske agencije. 

Sin napadnutog muškarca za Telegraf je objasnio što se dogodilo: 

"Od početka utakmice doživljavali smo najružnije provokacije od navijača Brazila koji su sjedili ispred nas. Pokazivali su nam srednji prst, na spolni organ i dobacivali najgore psovke. Bio sam na utakmici s ocem i majkom, koja je sve to slušala i gledala. Otac je neko vrijeme šutio i trpio, ali im je onda rekao da prestanu. Tada jedan od Brazilaca ustaje i kreće na njega. Taj brazilski navijač počinje tući mog oca, a pridružuje mu se još njih sedam. Ja ga naravno pokušavam obraniti. Nažalost, i moja majka se borila s njima."

Nevjerojatno mu je što nije bilo nikakve reakcije policije, kao i da je na tom dijelu tribine bio samo jedan redar. Ipak, najviše ga boli ponašanje brojnih Srba oko njih:

"Strašno je i što je iznad nas bilo dosta Srba koji nisu ni pomislili pomoći nam već su snimali kako nas Brazilci tuku. Nisu reagirali ni na to što je napadnuta jedna žena."

Otac i on su ozlijeđeni, a majka je prošla bez fizičkih posljedica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara