Stange: Ukrajina trenutačno ne igra dovoljno dobro za SP

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

REMI bez golova u Minsku ispao je najlošiji mogući rezultat za obje reprezentacije - Bjelorusiju i Ukrajinu - u šestoj skupini europskih kvalifikacija za nogometni SP.

Domaćini Bjelorusi njime su ostali i bez teoretskih izgleda za nastavak borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo, dok su se Ukrajinci doveli u situaciju da sljedećeg mjeseca (10. listopada) u Kijevu moraju pobijediti Engleze da bi prestigli Hrvate na drugom mjestu (pod uvjetom da Hrvatska ne kiksa u Kazahstanu).

"Došli smo pobijediti, no jednostavno nismo znali zabiti gol. Nažalost, sada smo se doveli u situaciju da ne odlučujujemo sami o sebi, već da ovisimo o drugim rezultatima",  rekao je ukrajinski izbornik Oleksij Mihajličenko.

Njemački strateg bjeloruske reprezentacije, Bernd Stange, ustanovio je da Ukrajina nije dovoljno dobra da bi otišla na SP.

"Postigli smo rezultat koji ne odgovara niti nama niti Ukrajincima. Ipak, nemamo se čega sramiti. Pokazali smo da možemo ravnopravno igrati s vrhunskim nacionalnim sastavima. Ukoliko Ukrajina želi proći na SP u postojećim okolnostima, mora igrati daleko bolje no što je igrala protiv nas."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara