Šimić: Skupštinu HNS-a treba poništiti

Šimić: Skupštinu HNS-a treba poništiti

Foto: Pixsell (Dino Stanin)

AKTUALNOM čelniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru nelegalno je dodijeljen novi četverogodišnji predsjednički mandat, ustanovila je Sportska inspekcija.
 

Prema izvještaju službe Središnjeg državnog ureda za sport, na Izbornoj skupštini u zagrebačkom Sheratonu nazočile su osobe kojima je glasovanje bilo zabranjeno jer su istodobno bile zastupnici u Skupštini i obnašale dužnost u Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza. 
 
Radi se o Dubravku Galoviću (ŽNS brodsko-posavski), Stjepanu Merkašu (ŽNS krapinsko-zagorski), Anti Vučemiloviću Šimunoviću (ŽNS osječko-baranjski), Dragi Luciću (ŽNS požeško-slavonski) i Davoru Iviću (ŽNS sisačko-moslavački). 
 
"Nakon Skupštine sam upozoravao kako je bila nelegalna. Danas smo dobili službenu potvrdu", konstatirao je Dario Šimić, Šukerov protukandidat za predsjedničku fotelju i jedan od najglasnijih zagovaratelja promjena u Hrvatskom nogometnom savezu. Dario Šimić smatra da Skupštinu i sve donesene odluke treba poništiti.
 
"I tijekom kampanje iznijeli smo mišljenje kako se u Savezu odvija lakrdija. Izvješće Sportske inspekcije pokazuje da smo bili u pravu. Nadam se kako je svima jasno da Hrvatski nogometni savez ne posluje demokratično i transparentno. Aktualno rukovodstvo više nema kredibilitet ni legitimitet da nastavi voditi HNS", rekao je Mario Stanić.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara