Starjački najbolji Crashed Ice debitant na prvenstvu u Nizozemskoj: "Znam da mogu još bolje"

Foto: Red Bull

HRVOJE STARJAČKI sjajno je okončao premijerni nastup na utrkama Red Bull Crashed Ice svjetskog prvenstva. Plasiravši se među 32 najbolja ledena gladijatora osvojio je nagradu za najboljeg debitanta - „MINI Rookie Award.“

Vikend u Valkenburgu na velikoj je pozornici promovirao novog Hrvoja hrvatskog Crashed Icea (od 2002. do 2008. sjajno je Hrvatsku u Red Bull svijetu predstavljao Hrvoje Appelt).

U prvoj skupnoj utrci četvorice Mrva je suvereno, uz jakog i super brzog Rusa Andreja Lavrova, prošao među 32 najbolja ledolomca svijeta. U prvom spustu, primjerice, već se oprostio aktualni svjetski prvak Nijemac Niefnecker.

Na sljedećoj stepenici ipak su brži su bili favorizirani, iskusni Švicarac Oliver Gurtner i taj „vražji“ Lavrov.

Dvadesetčetverogodišnji Zagrepčanin je od starta držao treće mjesto, imao je samo jednu prigodu napasti željeno drugo mjesto za plasman u četvrtfinale, no istodobno se branio od naleta četvrtoplasiranog Nizozemca Blakxa. Uspio je ostati na nogama i sačuvati poziciju ali za novi napad 385-metarska je staza bila prekratka.

Sve u svemu, obzirom na neiskustvo i težak kvalifikacijski petak, Starjački je pokazao da u budućnosti može i brže, više, jače, bolje. On se, naime, ice-cross spustom počeo baviti tek prije dva tjedna – i to na ravnoj podlozi Arene Zagreb. I već je privukao pozornost na sebe osvojivši zlatnu kacigu za najuspješnijeg novog natjecatelja."Nagrada MINI Rookie (za najboljeg debitanta) za mene je velika nagrada! Osjećam se kao u sedmom nebu! Bilo je jako teško, staza je zahtjevna, puno toga ovisi o startu, srećom ubijam snowboard pa nemam problema s doskocima i ravnotežom na strminama i skokovima. Mogu napraviti još bolji rezultat. Znam to. Iscrpila me neka viroza koju sam pet dana vukao kroz tjedan, no nije bilo šanse da propustim ovo natjecanje! Kad je u subotu krenuo knock-out sustav više nisam imao dovoljno snage u nogama, osjećao sam se kao da ću se raspasti kad su me iz cilja nakon prve utrke vratili na start i nisam imao vremena oporaviti se za sljedeću", rekao je Starjački nakon utrke.

Finac Pihlainen u uzbudljivom je finalu pred 25.000 gledatelja na nizozemskom brdu Cauberg nadmašio kanadsku braću Croxall.

Sljedeća, treća utrke sezone održat će se u Moskvi 26. veljače.   

Rezultati Red Bull Crashed Ice svjetsko prvenstvo, Valkenburg/Nizozemska:

1. Arttu Pihlainen (Finska)

2. Kyle Croxall (Kanada)

3. Scott Croxall (Kanada)

4. Lukas Fiala (Češka)(17.-32.) Hrvoje Starjački (HRV)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara