Statistike: Italija ili Francuska će postati svjetskim prvakom

Statistike: Italija ili Francuska će postati svjetskim prvakom

AKO JE za vjerovati statistikama idući svjetski prvak bit će ili reprezentacija Italije ili reprezentacije Francuske, a na trećem mjestu nalazi se domaćin Njemačka.

Naime, Italija nikad nije izgubila od Njemačke u šest susreta koliko su ih igrali na Svjetskim i Europskim prvenstvima. U razigravanju po skupinama na Europskom prvenstvu  1988. godine i 1996. godine, te na Svjetskom prvenstvu 1962. i 1978. Italija i Njemačka su remizirale. Italija je bila bolja od Njemačke 4:3 u polufinalu Svjetskog prvenstva 1970. godine, i 3:1 u finalu Svjetskog prvenstva 1982. godine.

Ako se reprezentacija Italije plasira u finale Svjetskog prvenstva statistika je također na njihovoj strani. Italija je svaki put kad je u finalu igrala protiv europske momčadi završila kao pobjednik - 1934. protiv Čehoslovačke, 1938. protiv Mađarske, te 1982. protiv Njemačke. U finalima su Talijani gubili 1970. godine i 1994. godine, oba puta od Brazila.

Njemačkoj reprezentaciji polufinale protiv Italije bit će 11 polufinale u 16 nastupa na Svjetskim prvenstvima. Nijemci nikada nisu izgubili susrete koje su igrali u Dortmundu, no morat će se jako potruditi protiv Italije žele li po osmi put u povijesti ući u finale Svjetskog prvenstva. Njemačka također pokušava postati prvom nacijom koja bi naslov Svjetskog prvaka po drugi put osvojila na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalu je plasman u polufinale prvi nakon 1966. godine, kada su izgubili od tadašnjih prvaka Engleza.

Francuzi su naslove europskih prvaka osvajali 1984. i 2000. godine, oba puta nakon polufinala s Portugalom.

Sastanu li se u finalu Italija i Francuska, prednost će biti na strani Francuza jer su u posljednjih 5 susreta protiv Italije tri put izlazili kao pobjednici. U prva dva susreta 1938. i 1978. godine pobjednici su bili Talijani, a 1986, 1998 . te u finalu Europskog prvenstva 2000. godine bolji su na kraju susreta bili Francuzi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara