LIGE PETICE

Sterling: Klubovima zbog rasizma treba automatski oduzimati po devet bodova

Sterling: Klubovima zbog rasizma treba automatski oduzimati po devet bodova
Foto: EPA

RAHEEM Sterling iz Manchester Cityja jedan je od najglasnijih kada je u pitanju borba protiv rasizma na nogometnim stadionima, a sada je otkrio i kako bi kažnjavao rasiste. 

"Ne mislim da je odmahivanje rukom opcija, ali igrači nisu ti koji bi trebali biti kažnjavani. Kazne moraju biti žešće, novčane kazne ništa ne znače bogatim klubovima. Zato bih ja uveo da se nakon rasističkog ispada klubu automatski oduzme devet bodova u prvenstvu", napisao je Sterling za Times. 

Cityjev napadač bio je meta rasističkih uvreda nekoliko puta ove sezone, a najnoviji slučaj je onaj iz Crne Gore kada su domaćini cijelu englesku reprezentaciju vrijeđali imitirajući majmunske urlike. 

"Zvuči grubo, ali koji navijač će riskirati da mu klub ispadne iz lige ili izgubi titulu zbog rasizma? Osim toga, klubovi bi trebali dobiti kaznu od tri utakmice igranja pred praznim tribinama. Na taj način bi im divljačko ponašanje na tribinama direktno utjecalo na zaradu", dodaje Sterling. 

Sterling također smatra da dio odgovornosti za rasizam na tribinama snose sponzori klubova i mediji, a poziva i na to da se svaki rasistički čin na društvenim mrežama prijavi policiji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara