Stipe Drviš na krovu svijeta

STIPE DRVIŠ nakon najteže borbe u karijeri i 12 iscrpljujućih rundi protiv 41-godišnjeg Talijana Silvija Branca u njemačkom Oberhausenu postao je svjetski prvak u poluteškoj kategoriji prema verziji Svjetske boksačke asocijacije (WBA), i to jednoglasnom odlukom sudaca (116:112, 116:113, 115:113).

Drviš je treći hrvatski boksač koji se popeo na krov svijeta, nakon Ferdinanda Živića 1940. i Mate Parlova 1978. godine.

O Stipinoj se pobjedi nagađalo još i ranije. Engleske su kladionice, naime, netom prije borbe nagađale da bi dosadašnji svjetski prvak u poluteškoj kategoriji prema verziji WBA, Silvio Branco, trebao ostati bez pojasa.

Iako je Talijan bio svjetski prvak, svi kladioničari Stipu Drviša smatrali su favoritom, a takvi su bili i koeficijenti u kladionicama. Najviši koeficijent na pobjedu "Stipe Drewsa", kako našeg poluteškaša nazivaju u inozemstvu, bio je 1.35, ali je u većini kladionica bio između 1.2 i 1.25.

Stipe Drviš imao je jučer priliku osvojiti naslov svjetskog prvaka protiv Talijana kojeg je 2003. pobijedio u borbi za naslov europskog prvaka. Osim prethodnog meča, na Stipinoj strani bile su i godine. Branco ima 40 godina, dok je Drviš čak 6 godina mlađi.

Branco i Drviš već su se jednom susreli 2003. godine, u borbi u kojoj je pobjeda pripala našem boksaču. Drviš se, kako je prije borbe kazao, nadao kako može ponoviti taj uspjeh i doći do svog prvog pojasa svjetskog prvaka.

"Spremao sam se za ovu borbu više od 6 mjeseci. Neću razmišljati o prijašnjoj pobjedi protiv Branca. Ovo je moja šansa da postanem svjetski prvak. To će biti važna večer za mene i za moju domovinu Hrvatsku. Svi se nadaju kako ćemo dobiti drugog hrvatskog svjetskog prvaka", rekao je visoko motivirani Stipe na press konferenciji uoči borbe.

Foto:B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara