STIPE MESIĆ NA SVEČANOSTI OBILJEŽAVANJA 10. OBLJETNICE HŠSG

"Šport je jedna od rijetkih aktivnosti gdje glasovna komunikacija ne predstavlja socijalnu barijeru, pa možemo reći da su upravo tu gluhe osobe potpuno izjednačene i integrirane sa 'čujućom' okolinom", rakao je danas na Svečanoj skupštini povodom desete godišnjice djelovanja Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG) predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

HŠSG osnovan je 1992. godine u vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba s područja cijele Hrvatske, a po riječima predsjednika HŠSG Marija Lušića danas u našoj domovini djeluje 19 športskih društava i 66 klubova u kojima su registrrirana 492 aktivna šrortaša i više od 6.000 rekreativaca.

U proteklom desetljeću gluhi hrvatski športaši postigli su niz izvanrednih športskih rezultata na Olimpijskim igrama gluhih, te na Svjetskim i Europskim prvenstvima gluhih u stolnom tenisu, šahu, nogometu, streljaštvu badmintonu i hrvanju, a posebno se ponose zlatnim odličjima rukometaša sa Europskog prvenstva u Bukureštu 2000., te Olimpijskih igara 2001. u Rimu, kao i prvim mjestom malonogometne ekipe na Europskom prvenstvu 2002. u Sofiji.

Na svečano dijelu Skupštine podijeljena su plakete, zahvalnice i priznanja brojnim pojedincima i ustanovama za suradnju i potporu u promicanju kvalitete života gluhih športaša i športa osoba s invaliditetom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na radnom dijelu Skupštine za predsjednika HŠSG ponovno je izabran Mario Lušić, koji je isaknuo da će se u narednom četverogodišnjem razdoblju najviše založiti da se što više mladih uključi u aktivnosti HŠSG, jer će tako biti korisna društvu i športu, poboljšati zdavlje i umanjiti hendikep gluhoće, rekao je Lučić naglašavajući kako se "djeca trebaju što više baviti športom, jer je to prozor u svijet čujućih i perspektiva HŠSG.

(Hina) ad adZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara