atp

Što se događa Novaku Đokoviću?

Što se događa Novaku Đokoviću?
Foto: Guliver Image/Getty Images

NA TREĆEM turniru zaredom Novak Đoković je završio nastup ranije od očekivanog. U Indian Wellsu je pobijedio jednog, a u Miamiju i Monte Carlu tek po dvojicu tenisača. Tako je na tri turnira stigao samo do jednog četvrtfinala.

Navijače srpskog tenisača ova kriza posebno brine jer je stigla u periodu u kojem Đoković tradicionalno dominira. Umjesto da po peti put ovoji "Sunshine Double" (uzastopne naslove na Indian Wellsu i Miamiju), prvi tenisač svijeta doživio je neugodne i šokantne poraze. Uz očajnu igru.

Pad u igri, sukob u ATP-u, obiteljski problemi ili fokusiranje na Grand Slamove?

Đoković tvrdi da nema razloga za paniku, ali ovakva forma uoči Roland Garrosa, jedinog Grand Slama kojeg nije osvajao više puta, zabrinjavajuća je. 

Kao mogući razlog lošijih igara navode se izvanterenske aktivnosti. Naime, Đoković se angažirao kako bi smijenio prvog čovjeka ATP-a Chrisa Kermodea. To mu je donijelo mnogo stresa jer je na suprotnoj strani imao Rogera Federera, Rafu Nadala i Stana Wawrinku koji su podržavali Kermodea. Na kraju je Kermodea morao otići. 

"Novak mrzi biti negativac i mislim da ga je situacija s Kermodeom pogodila. Ispalo je kao da je on glavni čovjek koji je htio smijeniti Chrisa. Onda su tu i Roger i Rafa sa svojim fanovima... Ispalo je da je Đoković glavni Kermodeov protivnik i to ga je pogodilo. Ispao je zlikovac na kraju", smatra Đokovićev prijatelj i sunarodnjak Janko Tipsarević.

Embed from Getty Images

Kao drugi mogući razlog ispadanja iz forme navode se obiteljski problemi.

"U tenisu gotovo sve ovisi o vašem umu. Novakovi problemi nisu isključivo sportski, povezani su i s obiteljskim. Tako smatra nekoliko ljudi iz njegovog okruženja. Ti problemi toliko uznemiravaju Novaka da se ne može natjecati na istom nivou kao ranije", smatra Wojciech Fibak, bivši tenisač. 

Đoković je u 32. godini života, oženjen je i otac dvoje djece, višestruki je rekorder ATP-a i jedino što ga dijeli od statusa najvećeg tenisača u povijesti je broj Grand Slam naslova. Možda mu Mastersi jednostavno ne znače onoliko koliko i ranije, možda mu je jedini fokus na Grand Slamovima i lovu na Federerov rekord. Saznat ćemo već za mjesec dana u Parizu gdje će loviti četvrti Grand Slam naslov zaredom nakon što je pokorio London, New York i Melbourne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara