Stojko Vranković postao prvi čovjek hrvatske košarke: Idemo po zlato!

Stojko Vranković postao prvi čovjek hrvatske košarke: Idemo po zlato!

Foto: HKS

NA IZVANREDNOJ sjednici Sabora Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković izabran za novog predsjednika HKS-a. 

Vranković je na mjestu predsjednika HKS-a naslijedio Ivana Šukera koji  je u dva navrata vodio savez, a zadnji mandat mu je trajao 16 mjeseci i ranije je najavio da se neće kandidirati. Dosadašnji predsjednici HKS-a bili su i Boris Lalić, Anton Kovačev i Damir Skansi.

"Ne mogu reći da mi nije proradio adrenalin kada sam izabran. U svakom slučaju, biti igrač, kapetan reprezentacije i sada predsjednik, to je  velika čast za mene, ali i velika obaveza." komentirao je nekadašnji slavni centar izbor na najvišu dužnost u hrvatskoj košarci i odmah naveo ključne ciljeve: 

"Ojačati prvu ligu, raditi na tome iz godine u godinu, ulagati u mlade, educirati trenere, svesti drugu ligu na jedinstvenu, zatim oformiti hrvatsko kadetsko prvenstvo. 
 
Cilj je i dalje nastaviti dobru suradnju s FIBA-om i ABA ligom. Neće biti lako što se tiče financijske strane, raditi na marketinškom planu."
 
Čime bi bio zadovoljan za vrijeme mandata?
 
"Medaljom. I to ako je moguće najsjajnijom."
 
O izborniku će raspravljati Stručni savjet HKS-a.
 
"To je glavno pitanje koje se nameće, međutim unutar HKS-a postoji Stručni savjet koji će biti oformljen danas nakon sjednice Upravnog odbora i to će biti njihov zadatak."
 
Vranković je predložio i novi Upravni odbor HKS-a u kojem će biti:  Danira Bilić, Zdravko Rupnik, Mladen Veber, Robert Škifić, Boris Skroče, Renato Martinko, Domagoj Čavlović, Nikola Rukavina, Stipo Grgić i Željko Dorić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara