Stotinjak uhićenih Nijemaca u Klagenfurtu, Hrvati položili ispit

STOTINJAK njemačkih navijača privedeno je u nedjelju navečer u Klagenfurtu, gdje se igrala utakmica između Njemačke i Poljske, a u kojoj je Njemačka odnijela pobjedu (2:0). Privođenja su, kako javlja AFP, bila iz preventivnih razloga te nije bilo nasilja.

Prva grupa navijača (njih šezdesetak) privedena je nakon izvikivanja rasističkih slogana, uključujući i onaj "Svi Poljaci trebali bi nositi žute zvijezde", što se odnosilo na znakovlje koje su Židovi bili primorani nositi u nacističkim logorima tijekom Drugog svjetskog rata.

Nekoliko je navijača uspjelo pobjeći policiji, no većina ih je privedena. Nedugo nakon početka utakmice pojavila se grupa od 40 navijača, izvikujući slične slogane: "Nijemci, uzvratite! Ne kupujte od Poljaka!". Oni su također privedeni i odvezeni u policijskim maricama. Privedeni navijači bit će izbačeni iz zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet navijača uhićeno je ranije tijekom večeri zbog manjih prekršaja. U subotu navečer, 17 je navijača već privedeno u Klagenfurtu zbog tučnjave, no kasnije su pušteni. Oko 25 tisuća njemačkih navijača i 20 tisuća poljskih danas su se našli u Klagenfurtu.

Što se Hrvata tiče, informacija o uhićenjima zasad nema.

O njima su agencije dosad izvijestile kao o simpatičnim veseljacima koji šetaju bečkim ulicama u crveno-bijelim dresovima, pjevajući i veseleći se.

K.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara