rijeka - osijek 3:2

Strahonja objasnio zašto se VAR nije uključio kod crvenog kartona i penala za Rijeku

Strahonja objasnio zašto se VAR nije uključio kod crvenog kartona i penala za Rijeku

RIJEKA je u finalu Kupa. Riječani su na Rujevici u polufinalu nakon preokreta s 3:2 pobijedili Osijek, no nakon utakmice najviše se priča o pogreškama suca Igora Pajača. Osječani tvrde da ih je Pajač pokrao, da je svojim odlukama gurnuo Rijeku u finale protiv Lokomotive 1. kolovoza u Šibeniku. No, i Riječani su izdvojili detalj za koji smatraju da je Pajač krivo procijenio na njihovu štetu.

Sudački ekspert Mario Strahonja iz svog kuta gledanja komentirao je sva tri sporna detalja.

Na samom početku utakmice Osijekov Lončar je brutalnim startom uletio u noge Rijekinog Gorgona. Strahonja smatra da je Pajač pogriješio što braniču Osijeka nije pokazao izravan crveni karton.

''Pogreška suca. Trebao je igraču Osijeka pokazati direktni crveni karton. S obzirom na izostanak namjere da Lončar igra na loptu, kao i s obzirom na intenzitet starta, Pajač je morao isključiti igrača Osijeka'', rekao je Strahonja za HRT.

U trenutku kad je Osijek imao ugodnih 2:0 Pajač je u 56. minuti iz samo njemu poznatih razloga dao drugi žuti karton Kleinheisleru, a onda je par minuta kasnije dosudio kazneni udarac za Rijeku, nakon što je Talys izbio loptu glavom i naslonio ruku na Capana koji je teatralnom reakcijom natjerao suca da dosudi jedanaesterac. Strahonja smatra da je Pajač u oba slučaja pogriješio.

''Kod starta Kleinheislera jasna je pogreška suca jer vidimo da kontakta nije bilo. Međutim, treba naglasiti da u ovom slučaju, kod drugog žutog kartona, VAR nema pravo oglasiti se'', rekao je Strahonja, a onda je komentirao penal za Rijeku:

''Još jedna pogreška suca. Igrač Osijeka je u skoku imao prirodan položaj ruku i inercijom je dotaknuo igrača Rijeke. Intenzitet kontakta nije bio dovoljan za penal, ali ni ovdje nisu mogli reagirati VAR suci ako im je glavni sudac radiovezom javio što je vidio.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara