Strani mediji o "Snježnoj kraljici"

ZAGREBAČKU su slalomašku utrku i ove godine opsežnim komentarima i člancima popratili i svi najvažniji strani mediji.

Velike novinske agencije kao što je Associated Press, CNN, BBC i slično uglavnom su samo prenijeli rezultate i najvažnije detalje utrke, te naravno pohvalili našu "snježnu princezu" Anu Jelušić za najbolji rezultat karijere.

Najopsežnije je "Snježnu kraljicu" popratio Eurosport, jedan od najutjecajnijih sportskih medijskih portala na svijetu. Eurosport je prenio i Janičinu izjavu za HRT kako "ovo što vidi ove sezone nije skijanje" iako su je doduše malo ublažili te preveli njen komentar kako bi ona "voljela vidjeti malo više stila i elegancije u utrkama".

Naravno da su detaljno popratili i samu utrku, a dosta je pažnje posvećeno i navijačima koji su, kaže Eurosport, stvorili dosta zastrašujuću atmosferu za ostale skijašice i prema njima najviše utjecali na pad Anje Paerson koja nije mogla izdržati pritisak takve atmosfere.

Umalo se slična stvar ponovila i s Marlies Schild, koja je također malo posrnula na startu svoje druge vožnje, ali se najbolja slalomašica svijeta ipak uspjela oduprijeti vrućoj atmosferi hladnog Sljemena i završiti na najvišoj poziciji postolja.

U Zagreb su tako i ove godine bile uprte sve oči svjetskih sportskih stručnjaka i analitičara. Još jedna "Snježna kraljica" je iza nas, i još je jednom završila izuzetno povoljno za hrvatsko skijanje. Tko zna, možda do iduće godine Ana bude i prva.

P.V.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara