RUKOMET

Štrlek se vraća u reprezentaciju. "Ispričavam se što sam odbio igrati za Hrvatsku"

Štrlek se vraća u reprezentaciju. "Ispričavam se što sam odbio igrati za Hrvatsku"
Foto: Pixsell

"PREMA Statutu kao predsjednik Saveza ja imam tu mogućnost i ja sam, naravno, potpisao odluku o dopuštenju Manuelu Štrleku da se stavi na raspolaganje reprezentaciji", priopćio je danas prvi čovjek hrvatskog rukometa Tomislav Grahovac na stranicama HRS-a.

Manuel Štrlek, ubojito lijevo krilo Veszprema i dugogodišnji hrvatski reprezentativac, prije nedavno odigranog Europskog prvenstva u Austriji i Švedskoj šokirao je izbornika Linu Červara. Jedan od najiskusnijih igrača Hrvatske odbio je ići na turnir i poljuljao ionako malu vjeru javnosti i navijača u opipljiv rezultat. No Hrvatska je u epskom fajtu na Euru dogurala do finala i uzela srebrnu medalju. 

Prije puta za Beč Zoran Gobac, koji godinama drma hrvatskim rukometom, poručio je Štrleku da više nikad neće obući dres reprezentacije te da to čeka sve koji se budu slično ponašali. Nakon Eura odnosi su se promijenili. Štrlek je poslao ispriku Upravnom odboru i Skupštini Saveza, koja se sastala i donijela odluku o njegovom pomilovanju. 

"Ja, Manuel Štrlek, ovim dopisom molim Skupštinu Hrvatskog rukometnog saveza i Upravni odbor HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za hrvatsku rukometnu reprezentaciju, nakon što sam svojom odlukom odbio igrati za reprezentaciju. Spreman sam se staviti na raspolaganje izborniku za predstojeće reprezentativne akcije. Unaprijed zahvaljujem", napisao je u dopisu.

HRS je prihvatio njegovu ispriku.

Dalje je sve na Červaru. Ako dočeka kraj pandemije na klupi 

"Štrlek je poslao je molbu Upravnom odboru i Skupštini HRS-a i ispričao se. Kako se bližio rok za prijavu igrača za olimpijske kvalifikacije u Parizu, koje su kasnije otkazane, a evo, nedavno su i same Olimpijske igre odgođene, bilo je nemoguće u uvjetima prijetnje koronavirusa, koji je počeo kreirati naš život, sazvati sjednicu Upravnog odbora ili Skupštine HRS-a. Sada je sve na izborniku Lini Červaru. Ukoliko bude trebao Štrleka, on će ga i pozvati. Inače, jasno je svima, on je sjajan igrač i jako mi je drago da se cijela ta priča završila na ovaj način", rekao je predsjednik Grahovac. 

Dalje je sve na izborniku Lini Červaru, koji je ranije govorio da mu Štrlek treba i da će ga opet pozvati ako to odluči HRS. 

No Červaru, Štrleku i mnogim drugim iskusnim igračima Hrvatske planove sada remeti odgoda Olimpijskih igara u Tokiju i obustava svih drugih natjecanja. Hoće li Červar uopće dočekati Igre iduće godine na klupi? EHF vjeruje da bi se početkom lipnja rukometaši mogli vratiti na teren kako bi dovršili prvenstva i Ligu prvaka, no Grahovac tvrdi da je to vrlo optimističan scenarij. U kalendar treba ugurati i kvalifikacije za Igre u Tokiju. 

"Znam da to sve zanima, ali odgovora nema. Što se tiče Červara, on je trenutno naš izbornik. O tim novim okolnostima nismo razgovarali jer odluka MOO i organizatora Igara donesena prije dva dana. Najvažnije je da svi budemo zdravi. O svemu drugom ćemo razgovarati, bit će vremena, kada se vratimo normalnom životu", kaže Grahovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara